0

POVRATAK U BUDUĆNOST: A, šta kažete na ovakav Zaporožac!?

Da nekim starim sovjetskim automobilima i dalje ima života, potvrđuje i ovaj Zaporožac, sada u roadster formi, kojeg je “sredio” jedan beloruski entuzijasta

Foto: English Russia

Foto: English Russia

Oni nešto stariji, sigurno se još uvek sećaju Zaporošca, sovjetskog automobila iz ’60-ih godina, koji je trajao praktično sve do raspada SSSR-a. Zapravo, mislimo pre svega na drugu generaciju, ZAZ-966 i 968, koji su bili prilično čest prizor i na našim putevima.

pročitaj još

  Foto: English Russia

  Foto: English Russia

  E pa upravo jedan takav primerak, 968-ice, jedan beloruski entuzijasta pretvorio je u, mora se priznati, više nego atraktivno kabriolet vozilo koje čak i danas izgleda prilično u skladu sa vremenom, za razliku od većine drugih sovjetskih vozila, naročito kada se pogleda enterijer.

  Foto: English Russia

  Foto: English Russia

  Zapravo, ovo i nije kabriolet već roadster, budući da ima mesta samo za dve osobe, a da se iza njih sada nalazi poseban prostor (gde je nekada bila zadnja klupa), koji je preuređen za smeštaj platnenog krova. Jer, nemojte zaboraviti, Zaporožac je imao motor pozadi, dok se prtljažnik nalazio ispred kabinskog dela.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fun news, roadster, sssr, unikati, zaporožac, zaz-968