0

TRKA RADNIH MAŠINA: Ko je najbrži... Amarok, X-klasa, L200, Ranger ili Hilux!? (VIDEO)

Drag trke supersportskih automobila imamo često priliku da gledamo, međutim, ovo je verovatno prvi put da smo u prilici da vidimo odmeravanje snaga pet popularnih pikap modela u Evropi

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Uvek volimo da vidimo dobru drag trku između sportskih, a naročito tjuniranih automobila, naravno, uvek u bezbednom okruženju, na stazama napravljenim baš za to. Međutim, do sada se ne sećamo da smo imali priliku da vidimo drag trku pikapova, i to još između njih pet!

pročitaj još

  Ovaj put, „na crtu“ su stali nova Mercedes-Benz X-klasa, Volkswagen Amarok, Ford Ranger, Mitsubishi L200 i Toyota Hilux. Nažalost, taman kada smo pomislili da će biti interesantno videti performanse ovih „radnih mašina“, videlo se da su pogonske jedinice pomenutih modela bile previše „šarene“ da bi ovo poređenje imalo smisla.

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  To govorimo jer je VW Amarok stigao sa najsnažnijim V6 TDI motorom od 258 KS, dok je X-klasa, koja takođe poseduje motor slične snage, stigla u 250d verziji od „samo“ 190 „konja“. Isto tako, dok Mitsubishi L200 poseduje 180 KS, Ford Ranger nije stigao u 3.2 Wildtrek verziji od 200 KS već sa 2,2-litarskim motorom od 160 konjskih snaga, dok je Hilux ovde najslabiji jer nudi samo 2,4-litarski motor od 150 „konja“ što je gotovo 100 KS manje od Amaroka.

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Sa tolikim razlikama u snazi motora, nema potrebe ni diskutovati o različitim nadgradnjama tovarnog prostora, koje značajno utiču na koeficijent otpora vazduha jer nije svejedno da li je on otvoren, kao kod nekih ili u potpunosti zatvoren, gde vazduh opstrujava oko vozila i pravi manje vrtloženja.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: drag race, ford ranger, fun news, mercedes-benz x-klasa, mitsubishi l200, pickup, pikap, toyota hilux, vw amarok