0

BANDIT U SRCU: Sećanje na Burt Reynoldsa (VIDEO)

Prošle nedelje, zauvek nas je napustio legendarni Burt Reynolds, koji će mnogim ljubiteljima automobila ostati u sećanju kao harizmatični “Bandit” iz filma Smokey and the Bandit...

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Ovih dana, sve ljubitelje filma, a naročito one starije, koji se sećaju dobrih, starih „jurnjava“ automobila iz ’70-ih i početka ’80-ih godina, rastužila je vest da je poznati američki glumac, Burt Reynolds, umro u 82. godini.

pročitaj još

  Ljubiteljima automobila i filmskih „jurnjava“, Burt će ostati poznat, pre svega, po sjajnoj komediji Smokey and the Bandit iz 1977. godine (i dva, manje uspešna nastavka) gde je glumio lik „Bandita“, ali je isto tako odličan bio i u filmu Stroker Ace iz 1983. godine.

  Naravno, Cannonball Run (prvi i drugi deo) ne mogu se ni zamisliti bez Burta i njegovih „gegova“, a pored ovih, tu je i zaista velik broj „ozbiljnih“ uloga u filmovima The Longest Yard, Deliverance, Boogie Nights, itd.

  Ako ste voleli barem neki od navedenih filmova, sigurno ćete se sa uživanjem prisetiti crnog Pontiac Trans Am i brkova i zulufa šarmantnog Bandita. „Keep your pedal to the metal and your foot to the floor, 10-4“!

  Foto: motoringartist.com

  Foto: motoringartist.com

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: burt reynolds, film, fun news, smokey and the bandit, trans am