0

TOTALNI HAOS: Pogledajte karambol u WTCR u kojem je učestvovalo svih 27 automobila! (VIDEO)

Juče je u Portugalu, na prvoj trci petog trkačkog WTCR vikenda došlo do velikog udesa odmah nakon starta, u kojem su učestvovali praktično svi vozači!

Foto: WTCR

Foto: WTCR

Na petom trkačkom vikendu ovogodišnje, novoformirane WTCR serije, koji se vozi na stazi Vila Real u Portugalu, već na startu prve trke došlo je do nezapamćenog haosa – sudara u kojem je, praktično, oštećeno, manje ili više, svih 27 automobila koji su startovali!

pročitaj još

  Foto: WTCR

  Foto: WTCR

  Naime, vozači ekipe Sebastien Loeb Racing, Rob Huff i Mehdi Bennani, za upravljačem Volkswagen Golf GTI TCR, koji su se nalazili na vodećim pozicijama, uspeli su da „sapletu“ jedan drugog, nakon čega je Huff završio u zaštitnoj ogradi, a Bennanijev Golf na njemu, usput snažno udarajući Hyundai i30 N Norberta Michelisza, koji je jedini uspeo da „pobegne“ ispred!

  Foto: WTCR

  Foto: WTCR

  Na izuzetno brzom delu staze, na poprečene Volkswagene naleću i ostali takmičari, a Thed Bjorkov Hyundai i30 N čak zahvata i vatra, te mu u pomoć priskače James Thompson, čija je Honda Civic Type R toliko oštećena u ovom karambolu da nije mogla da startuje dva sata kasnije, nakon pauze kako bi se raščistila staza, niti će nastupiti u nedelju, na drugoj trci.

  Foto: WTCR

  Foto: WTCR

  U celom ovom haosu, možda je najbolje prošao Yvan Muller, koji je katastrofalno startovao i sa šeste pozicije “propao” gotovo na začelje poretka, što se ispostavilo kao srećna okolnost, jer je njegov i30 N prošao sa “ogrebotinama”, da bi u restartu, Muller startovao praktično sa liderske pozicije i ostvario drugu pobedu u WTCR seriji.

  Foto: WTCR

  Foto: WTCR

  I pored jednog od najvećih udesa koji smo do sada imali priliku da vidimo u Touring trkama, svi vozači su, na svu sreću, prošli bez ozbiljnijih povreda!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: car crash, sudar, udes, vila real, wtcc, wtcr