0

APSOLUTNI REKORDER: Tesla Model 3 prešao 975 km sa jednim punjenjem baterija! (VIDEO)

Tesla Model 3, iako deklarisan sa autonomijom od oko 500 kilometara, nedavno je u realnom testu uspeo da prevali fantastičnih 975 kilometara

Foto: teslarati.com

Foto: teslarati.com

Iako je u popriličnom kašnjenju, zbog čega i sama kompanija trpi velike finansijske gubitke, Tesla Model 3 bi trebalo drastično da promeni stav populacije u vezi sa električnim vozilima, kako kada je reč o voznim karakteristikama, tako i o isplativosti, budući da sama fabrika deklariše maksimalnu autonomiju od oko 500 kilometara.

pročitaj još

  Foto: teslarati.com

  Foto: teslarati.com

  U želji da dokažu, odnosno opovrgnu tvrdnju Tesla Motorsa o „dometu“ Modela 3, dva Amerikanca, Sean Mitchell i Erik Strait su odlučila da u praksi pokažu koliko je zapravo moguće preći sa ovim automobilom pre nego što ostanete „bez struje“.

  Foto: teslarati.com

  Foto: teslarati.com

  Na opšte iznenađenje, realnost se pokazala još boljom u odnosu na fabričke podatke, budući da su Mitchell i Strait uspeli da pređu čak 606,2 milje, odnosno neverovatnih 975 kilometara pre nego što se Model 3 „ispraznio“!

  Foto: teslarati.com

  Foto: teslarati.com

  Putovanje je ukupno trajalo 32 sata, a prosečna brzina iznosila je oko 60 km. Nakon pređenih 500 milja (oko 800 km), baterija u automobilu je pala na 12 procenata, a prema statistici, vozilo je ukupno potrošilo 66 kWh električne energije. Naravno, u cilju uštede, tokom celog puta, klima-uređaj nije uključivan što donekle odstupa od testiranja u realnim uslovima…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: autonomija, ev, fun news, model 3, rekord, tesla