0

ELEKTRIČNA BUDUĆNOST: Mercedes-Benz EQ C „uhvaćen“ tokom testiranja! (VIDEO)

I Mercedes se polako okreće potpuno električnim vozilima, a prvi model u gami biće kompaktni SUV po imenu EQ C, koji je nedavno uhvaćen tokom testiranja

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Iako poznat po luksuznim limuzinama i SUV modelima, Mercedes uveliko radi i na električnim vozilima, što je demonstrirao još 2016. godine na Salonu automobila u Parizu, kada je prikazan EQ Concept električnog kompaktnog SUV-a.

pročitaj još

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Daljim razvojem pomenutog koncepta, Mercedes priprema teren za serijski automobil EQ C, koji bi trebalo zvanično da stigne na tržište 2019. godine te da se upusti u bitku sa već etabliranim modelima kao što su Jaguar E-Pace ili Tesla Model X.

  Automobil koristi potpuno novu EVA (Electric Vehicle Architecture) platformu konstruisanu od čelika i aluminijuma. Kako se navodi, elektropogon će omogućavati Mercedesovom SUV-u da vrši raspodelu obrtnog momenta po osovinama i do 100 procenata (napred/nazad).

  Predviđanja su da će sprint do 100 km/h trajati oko 5,0 sekundi, te da bi sa jedinim punjenjem baterija, autonomija trebala da iznosi oko 500 kilometara.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: benz, električni suv, eq c, fun news, mercedes, prototip, testiranje