2

NAJSNAŽNIJI DO SADA: Pogledajte kako ubrzava novi Renault Megane RS! (VIDEO)

Novi Renautl Megane RS poneo je titulu najsnažnijeg serijskog automobila ovog proizvođača, a u prilici smo da vidimo kako funkcioniše njegov Launch Control, sprint do “stotke” kao i maksimalna brzina!

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Nova generacija Renault Megane RS predstavljena je pre par meseci, a ono što ga izdvaja od prethodnih RS modela jeste tzv. downsizing, budući da se Renault odlučio na 1,8-litarski turbo motor, umesto dotadašnjeg dvolitarskog.

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  No, i pored toga, snaga je porasla sa 275 koliko je imao RS Trophy-R na 280 „konja“, ali se u međuvremenu povećala masa vozila na preko 1,4 tone, što se, naravno, ne odražava pozitivno na ubrzanje. A kako izgleda deklarisanih 5,8 sekundi do „stotke“, možete videti na priloženom snimku, kao i maksimalna brzina od 237 km/h.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fun news, maksimalna brzina, megane rs, renault, turbo, ubrzanje
  Popularni komentari
  • B
   Boki

   Nazadovao u odnosu na megan3 Rs po meni u svakom smislu, videcemo kakav je na stazi, i kakav ce biti manuelni menjac.
   Sto se tice ubrzanja sa EDC, do 190km/h i nekako, posle kao da vreme stoji, fali mu obrtnog momenta…

  • D
   Dean

   Izgleda dobro. Da li je ovo manual ili EDC?
   Mozete li mi preporuciti dge da idem na voznju oko Beograda? Tek sam stigao u zemlju, sa novim Megane GT 205bhp i volim krive puteve kroz brda ili planine, ali izgleda toga nema oko Beograda? Nisam mogao naci ni odgovor na nekom forumu, svi pricaju oko delova i slicno. Gde da pronadjem ideje za voznju u okolini?
   pozdrav