0

MAŠTA MOŽE SVAŠTA: Alfa Romeo 4C u ekstremnoj Dakar Rally verziji!

Iako se italijanski Alfa Romeo već posvetio Formuli 1, entuzijaste to ne sprečava da maštaju o eventualnom učešću ovog brenda i na reli takmičenjima, kakav je, recimo, Dakar Rally!

Foto: Mo Aoun

Foto: Mo Aoun

Do 2018. godine ostalo je još svega nedelju dana, što će reći da je prestižni Dakar Rally, koji počinje 6. januara, praktično već “na vratima”. Timovi se nalaze u završnim fazama priprema, a baš kao i prošle godine, i ove je najveći favorit fabrička ekipa Peugeota sa svojim 3008 DKR Maxi i vozačkom “postavom snova”!

pročitaj još

  Foto: Mo Aoun

  Foto: Mo Aoun

  No, to ne sprečava ljubitelje ovog takmičenja, ali i auto-entuzijaste generalno da maštaju o nekim drugim brendovima na ovom prestižnom reliju. Tako je izvesni dizajner Mo Aoun, iz Sijetla, renderima predstavio svog “favorita” na Dakaru.

  Foto: Mo Aoun

  Foto: Mo Aoun

  Da, oči vas ne varaju, u pitanju je Alfa Romeo 4C u ekstremnom off-road izdanju, koje na prvi pogled, zaista deluje impresivno i da ne znate da su u pitanju crteži, stekli biste utisak da Alfa zaista planira da se okuša u ovom najtežem reliju.

  Foto: Lorenzo Prati

  Foto: Lorenzo Prati

  Naravno, od toga nema ništa jer se italijanska marka već posvetila Formuli 1, budući da je nedavno potpisala ugovor sa Sauberom, ali nikad nije na odmet maštariti. Šta više, Aounovi crteži nisu prve ove vrste, budući da je još 2015. godine, entuzijasta Lorenzo Prati prikazao svoje viđenje modela 4C u Rally verziji.

  Foto: Lorenzo Prati

  Foto: Lorenzo Prati

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4c, alfa romeo, dakar rally, fun news, reli, render, wrc