0

BITCOINA VREDAN: Prodaje zlatni Rolls-Royce Ghost za Bitcoine!

Jedan Britanac nedavno je u auto-oglase stavio svoj zlatni Rolls-Royce Ghost, za kojeg traži otkupnu vrednost u Bitcoinima!

Foto: AutoTrader

Foto: AutoTrader

Do sada ste već sigurno čuli za najpopularniju i „najskuplju“ kriptovalutu Bitcoin, koja je u poslednjih godinu dana imala vrtoglav rast i čija vrednost, iz dana u dan, nastavlja da se povećava. No, nije samo stvar u tome, već i u činjenici da se sve više stvari može kupiti za Bitcoin, bilo da su u pitanju nekretnine ili automobili.

pročitaj još

  Foto: AutoTrader

  Foto: AutoTrader

  Tako je jedan vlasnik zlatnog Rolls-Royce Ghost iz Mančestera, na auto-oglasima postavio svog „ljubimca“, kojeg prodaje za 117.995 funti (oko 134.000 evra), ali prihvata i plaćanje u Bitcoinima! Automobil je 2010. godište, sa oko 35.000 pređenih milja.

  Foto: AutoTrader

  Foto: AutoTrader

  Uz automobil se, po ceni od oko 9.000 evra, može kupiti i registraciona tablica, na kojoj piše G007DEN, što je najpribližnije reči GOLDEN (zlatan) – naravno, ne treba ni objašnjavati zbog čega je ona odabrana kod ovog automobila.

  Foto: Cointelegraph

  Foto: Cointelegraph

  Interesantno je reći da, imajući u vidu trenutnu cenu jednog Bitcoina (XBT), od oko 14.000 evra, za kupovinu ovog Rollsa, i to sa pomenutom tablicom, sada je dovoljno svega 10 XBT, dok je na početku godine, sredinom januara, 10 Bitcoina iznosilo tek nešto više od 7600 evra!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bitcoin, engleska, fun news, ghost, prodaja, rolls-royce