0

NEZAPAMĆENI KARAMBOL: Lančani sudar čak 16 automobila na FIA GT trci! (VIDEO)

Na uskoj i krivudavoj uličnoj trci u gradu Macau, ovih dana je došlo do potpunog haosa svega minut nakon početka FIA GT trke, gde je u lančanom sudaru učestvovalo 16 od ukupno 20 vozila!

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Oni koji malo bolje prate auto-trke, sigurno znaju koliko je teška i opasna ulična staza u Macauu, gde se, pored automobila (WTCC, GT serija), voze čak i motocikli. Nažalost, proteklog vikenda, upravo na ovoj stazi, nastradao je britanski vozač motocikla Dan Hegarty, nakon što je pao sa „motora“ i silovito udario u zaštitnu ogradu.

pročitaj još

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Već koji dan kasnije, na stazi su se održale trke FIA GT serije, u kojoj je došlo do nesvakidašnjeg „karambola“ u kojem učestvovalo čak 16 automobila, od 20 koji su startovali! Do „zapleta“ je došlo kada je Dani Juncadella, na četvrtoj poziciji, izleteo sa staze na oštroj krivini i udario u zaštitne ograde, da bi ga odmah potom, „torpedovao“ jedan Porsche 911 GT3 R!

  Nakon toga, sve je izgledalo kao u američkim komedijama sa pregršt „lupanih“ automobila, te će čak 14 vozača napravilo nesvakidašnji lančani sudar. Na svu sreću, nije bilo povređenih u ovom „karambolu“. Za restart, pored „preživela“ četiri automobila, ekipe mehaničara su uspele da poprave još četiri vozila, te je trka nastavljena sa svega 8 takmičara!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, car crash, fia gt, macau, mercedes, porsche, sudar, udes