0

KAD PORASTEM, BIĆU “GODZILA”: Maleni Daihatsu Copen kao Nissan GT-R!

Koliko je Nissan GT-R popularan, govori i činjenica da čak i maleni kei-car kao što je Daihatsu Copen prepravljaju da liči na strašnu “godzilu”!

Foto: Liberty Walk

Foto: Liberty Walk

Nissan GT-R R35 je automobil koji nije potrebno posebno predstavljati. Japanska “godzila”, od kako se pojavila 2007. godine, potpuno je izmenila pravila “igre” kada je reč o supersportskim automobilima. Zato i ne čudi što gotovo svaki ljubitelj japanskih automobila želi barem jedan GT-R u svojoj garaži.

pročitaj još

  Foto: Liberty Walk

  Foto: Liberty Walk

  Naravno, najveća prepreka jeste novac, međutim, možda postoji rešenje i za to, doduše, ne baš idealno… Naime, tjunerska kuća Liberty Walk napravila je jedan krajnje neobičan “eksperiment”, prepravljajući maleni Daihatsu Copen u Nissan GT-R! Zapravo, GT-K, kako se sada zove ovaj mališan…

  Foto: Liberty Walk

  Foto: Liberty Walk

  Vizuelno, naročito gledano spreda, automobil zaista podseća na “godzilu”, dok ostatak vozila ipak jasno odaje poreklo “osnove”. Naravno, ni performanse nisu u GT-R stilu, budući da je zadržan serijski motor od skromnih 658 “kubika”, koji oslobađa tek 63 konjske snage.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: daihatsu copen, fun news, godzila, nissan gt-r, tuning