0

VIŠE OD IGRAČKE: LEGO McLaren 720S u pravoj veličini! (VIDEO)

Pogledajte kako se od LEGO „kockica“ sklapa McLaren 720S, i to u realnoj veličini, u koji je ugrađeno oko 280.000 delova!

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Ako ste pratili ovogodišnji Goodwood Festival of Speed, verovatno ste primetili i spektakularan model koji je McLaren doneo, a u čast novog modela 720S. U pitanju je, zapravo, automobil u realnoj veličini, napravljen skoro u potpunosti od LEGO „kockica“!

pročitaj još

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Kada kažemo „skoro“, mislimo na činjenicu da su kockice sklopljenje oko čeličnog rama, te da se model „kotrlja“ na pravim Pirelli P Zero pneumaticima. Ono što je interesantno jeste da je ova „igračka“ teža u odnosu na pravi automobil – ukupna masa iznosi oko 1600 kilograma!

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Ono što je takođe zanimljivo jeste da je model za Goodwood napravljen od 267.300 „kockica“, dok je preostalih 13.000 „delova“ sklopljeno uz pomoć publike, na samom festivalu, kao deo promocije automobila, ali i dobrotvornog poduhvata gde je od učešća prikupljeno oko 3000 evra.

  Koliko je mukotrpan bio proces sastavljanja LEGO McLarena 720S govori i podatak da se pravi automobil sastavlja oko 12 radnih dana, dok je za „igračku“ šest LEGO „profesionalaca“ utrošilo preko radnih 2000 sati, što izađe preko 83 dana neprekidnog rada!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 720s, fun news, goodwood festival of speed, kockice, lego, mclaren, sastavljanje