0

ITALIJANSKA EGZOTIKA: Prodaje se Lamborghini Diablo GTR!

Devetnaesti od svega 30 proizvedenih GTR modela, ovaj Lamborghini Diablo iza sebe ima bogatu trkačku karijeru, a na predstojećem Pebble Beach Concours d’Elegance biće na aukcijskoj prodaji, gde se očekuje da donese preko pola miliona dolara

Foto: RM Auctions

Foto: RM Auctions

Kažu da su egzotični automobili baš kao i vino – što vreme više prolazi, to su cenjeniji i više dobijaju na svojoj vrednosti. A ako je, kojim slučajem, u pitanju primerak iz limitirane serije, u kojoj je proizvedeno svega 30 automobila, tada sve raste eksponencijalno!

pročitaj još

  Foto: RM Auctions

  Foto: RM Auctions

  Baš takav je i ovaj Lamborghini Diablo GTR iz 2000. godine, koji 19. automobil u nizu od svega 30 proizvedenih GTR modela, specijalno namenjenih trkačkoj stazi. Samim tim, enterijer je zaista “spartanski” i predviđen isključivo za vozača, što se, u suštini, i očekuje od jednog “trkača”.

  Foto: RM Auctions

  Foto: RM Auctions

  Karoserija je izrađena od ugljeničnih vlakana, dok je za “prozore”, umesto višeslojnog stakla, korišćen Plexiglas. Iza leđa vozača nalazi se 6,0-litarski V12 “dragulj” od 590 konjskih snaga, koji je dugo vremena bio najsnažniji Lamborghinijev motor u ponudi.

  Foto: RM Auctions

  Foto: RM Auctions

  Ovaj model, konkretno, nastupao je u Supertrophy seriji, a bio je u vlasništvu nekoliko trkačkih timova. Godine 2012. urađena je kompletna restauracija vozila na fabričke specifikacije, kada mu je vraćena i tradicionalna narandžasta boja.

  Foto: RM Auctions

  Foto: RM Auctions

  Na predstojećem Pebble Beach Concours d’Elegance, ovaj model će se naći na aukciji posredstvom kuće RM Auctions, a procenjeni iznos koji bi trebalo da se dobije za ovaj Diablo GTR kreće se od 580.000 do 780.000 dolara.

  Foto: RM Auctions

  Foto: RM Auctions

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: aukcija, concours d'elegance, diablo gtr, lamborghini, pebble beach, prodaje se