0

STARI, DOBRI... : Rekordni krug BMW M3-R E46 na Nurburgringu (VIDEO)

Da biste ostvarili odlično vreme na Nurburgringu, nije baš neophodno da imate najnoviju “mašinu” čija se cena kreće preko 100.000 evra... Dovoljno je imati pravog sportistu u kojem još ima potencijala!

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

U eri pomame proizvođača automobila za što boljim vremenima novih modela na čuvenom Nurburgring Nordschleife, pomalo su se zaboravile one, nešto starije mašine, koje su svojevremeno imale daleko više trkačkog duha nego li današnji “rekorderi”.

pročitaj još

  Jedna od tih “mašina” je svakako i BMW M3 E46, koji je prošao kroz tretman “mršavljenja” – iz kabine je izbačeno sve što nije apsolutno neophodno, dok je, radi povećanja snage i obrtnog momenta, naročito na nižim obrtajima, ugrađen mehanički kompresor, te motor sada oslobađa gotovo 700 “konja”.

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  U kombinaciji sa dobrim vozačem, kao što je Inge Hansesætre, ostvareno je vreme 7:16.927 što je zaista odličan rezultat, imajući u vidu da je to brže i od zvaničnih fabričkih vremena automobila kao što su Ferrari 488 GTB, Porsche 911 GT2 RS (odlazeća generacija), pa čak i od BMW-a M4 GTS!

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, e46, fun news, kompresor, m3, nurburgring nordschleife, tuning