0

JURIŠ NA MOUNT WASHINGTON: Travis Pastrana i Subaru WRX STI novi rekorderi! (VIDEO)

Tradicionalni Mount Washington Hillclimb, po popularnosti odmah iz Pikes Peak, dobio je novog rekordera, amerikanca Travis Pastranu u Subaru WRX STI od 600 „konja“

Foto: Subaru

Foto: Subaru

Uz Ken Blocka, koji je svakako daleko ekscentričniji i popularniji, ništa manje dobar nije ni drugi „reli“ Amerikanac, Travis Pastrana, koji je svojevremeno, 2010. godine, postavio rekord u dužini skoka od 82 metra, sa mola na plutajuću baržu!

pročitaj još

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Ovaj put, rekord je daleko „normalniji“, a postavljen je na tradicionalnoj brdskoj trci Mount Washington Hillclimb, koja se vozi još od 1904. godine, a u Americi je, po popularnosti, odmah iz legendarnog Pikes Peak.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Travis Pastrana je uspon dužine oko 12 kilometara prešao za pet minuta i 44,72 sekunde, i to u svom Subaru WRX STI sa 600 konjskih snaga. što je za 24 sekunde brže u odnosu na vreme Davida Higginsa, koji je rekord postavio 2014. godine.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Ono što je interesantno napomenuti jeste da ove godine nisu bili dozvoljeni suvozači, odnosno vozači su morali da stazu voze „napamet“, a upravo pomenuti Higgins doživeo je udes prilikom svog nastupa, na oko tri kilometra pre cilja.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fun news, hillclimb, mount washington, subaru wrx sti, travis pastrana