0

MONSTRUM PONOVO U RUKAMA ASA: Sebastien Loeb “dobio” Peugeot 208T16 Pikes Peak! (VIDEO)

Peugeot je ovih dana “ustupio” svoj fantastični prototip 208T16 Pikes Peak legendarnom Sebastien Loebu i njegovom trkačkom timu, kako bi ponovo nastupali na brdskim trkama sa ovim “monstrumom” od gotovo 900 “konja”!

Foto: Peugeot Sport

Foto: Peugeot Sport

Ako ste ljubitelj trka, a naročito ekstremnih, brdskih, onda vam je svakako jako dobro poznata Pike Peak International Hill Climb, koji se tradicionalno, svake godine održava krajem juna u američkoj državi Kolorado.

pročitaj još

  Foto: Peugeot Sport

  Foto: Peugeot Sport

  Pre par godina, tačnije 2013. pobednik je bio i legendarni Sebastien Loeb, koji je samo za tu priliku, nastupio sa specijalnim Peugeotom 208T16 Pikes Peak i postavio apsolutni rekord od 8:13,878 koji važi i dan-danas!

  Foto: Peugeot Sport

  Foto: Peugeot Sport

  Ono što je najvažnije jeste da je Peugeot odlučio da ovog “monstruma” od gotovo 900 “konja”, ustupi Loebu i njegovom Sebastien Loeb Racing timu, koji će krajem leta, tačnije 9. i 10. septembra, sa ovim automobilom učestvovati na francuskoj brdskoj trci Turckheim-Trois Epis Hill Climb.

  Foto: Peugeot Sport

  Foto: Peugeot Sport

  Podsetimo, Peugeot 208T16 jeste unikatni prototip namenjen brdskim trkama, kojeg pokreće benzinski V6 twin-turbo motor od 875 konjskih snaga. Snaga se na podlogu prenosi putem pogona na sva četiri točka, a sprint do 100 km/h u vozilu teškom svega 875 kilograma, traje neverovatnih 1,8 sekundi!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 208t16, brdska trka, peugeot, pikes peak, rally, reli, sebastien loeb