13

NEŠTO TU NE ŠTIMA: Ko je zapravo brži – Nissan GT-R ili Audi RS6!? (VIDEO)

Ako je verovati fabričkim podacima i pojedinačnim testovima, Audi RS6 nema šta da traži u duelu sa Nissanom GT-R. Međutim, ima i nekih koji misle drugačije...

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Večito pitanje „ko je brži“ ili „ko pre stiže do 100 km/h“ ovaj put je postavljeno Nissanu GT-R, ali i Audiju RS6 Avant, koji su po svojoj nameni, dva prilično različita automobila, doduše, oba za izraženim sportskim aspiracijama.

pročitaj još

  Nissan GT-R za 2017. godinu pokreće 3,8-litarski twin-turbo od 570 „konja“ dok Audi RS6 ispod haube „krije“ 4,0-litarski V8 biturbo od 560 KS, odnosno 605 konjskih snaga u slučaju Performance verzije. GT-R do „stotke“ stiže ispod tri sekunde, dok RS6 gotovo sekunda duže.

  Samim tim, postavlja se pitanje šta se dogodilo prilikom ovog drag duela!? Da li je Audi RS6 zaista u praksi toliko brz, brži nego li što to govore fabrički podaci ili je vozač Nissana u potpunosti zaboravio šta to znači „potrkati se“!?

  Izvor: Carfection/Youtube

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, drag, fun news, gt-r, nissan, rs6, trka
  Popularni komentari
  • Z
   Zidar

   Vi sto komentarišete i lecite svoje komplekse, pljuvanjem po jednom ili drugom automobilu(zavisi na koji se ko lozi), treba da znate da ova dva automobila uopšte nisu u klasi, da bi se poredila po bilo kom osnovu. GTR je pravi sportski automobil, dok je RS 6 karavan, koji može da bude i porodicni, ali sa vrhunskim motorom ispod haube. I za takvu vrstu karoserije, prostora i težine, je fascinantno brz i upravljiv automobil. Jedan od najboljih, pa čak mislim i najbolji karavan na svetu. Dok je GTR iz neke druge price, i neuporedivi su po bilo kom osnovu. Najjadnije je to, sto pojedinci dozvoljavaju sebi da na neki način, popljuju bilo koji od ova dva automobila, a u svom životu su ih videli samo na slici, you tube ili eventualno u prolazu(mada redje). Ali ipak su oni stručnjaci. Dođje slepac koji vozi Juga ili Fiat Punta, lozi se na GTR, i počne da pljuje i piše kako je Audi krs i smece. Ubedljivo smo najdebilnija nacija na svetu postali, i najiskompleksiranija.

  • A
   Aleks

   Mozda je na gtr povucena rucna….

  • M
   Maki

   Gospodo Audi je King!!!Prijatno vece onima koji se slazu sa mnom,a oni koji se ne slazu,nek puknu sto je Svabovo auto broj 1 na svetu!!!!