6

NOVI GOSPODAR “ZELENOG PAKLA”: Lamborghini Huracan Performante u rekordnom krugu na Nurburgringu! (VIDEO)

Lamborghini je video zapisom i zvanično potvrdio da je model Huracan Performante postao najbrži serijski automobil na stazi Nurburgring Nordschleife!

Foto: Youtube/Lamborghini

Foto: Youtube/Lamborghini

Ovih dana, italijanski proizvođač supersportskih automobila, Lamborghini, i zvanično je potvrdio video zapisom da je „hardcore“ verzija modela Huracan, nazvana Performante, 5. oktobra prošle godine postavila novi rekord za serijske automobile na stazi Nurburgring Nordschleife.

pročitaj još

  Za upravljačem Huracan Performantea bio je Lamborghinijev test-vozač Marco Mapelli, a ostvareno vreme iznosi 6 minuta i 52,01 sekunda. Prethodni najbolji rezultat držao je Porsche 918 Spyder, u vremenu 6:57, a ostvario ga je profesionalni trkač Marc Lieb, septembra 2013. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fun news, huracan, lamborghini, nordschleife, nurburging, performante, rekord
  Popularni komentari
  • Č
   Čabar

   Ovaj petom ubrzava ko ja drugom.

  • M
   Mladen

   Ne bih rekao da je postavio “novi” rekord,zapravo video je sumljiv.
   Porsche 918 je postavio rekord od 6:57min,skinuti 5 sekundi od tog vremena je uspijeh,ali što je još više impresivno je da “obični” Huracan je ostvario vrijeme od 7:28 to znači da su tako reći doradom:povećanjem snage,smanjivanjem težine malo,povećanjem aerodinamike snizili vrijeme za čitavih 36sekundi!Ovo zapravo nije veliki uspijeh, već je u smislu Nurburgring-a nemoguće.Da ne bih sada pisao previše,ako vas interesuje potražite Misha Charoudin Huracan performante i razmislite malo ipak o “novom” rekordu.

  • S
   SRLE

   Lepo ZUJI:-):-):-)