0

E, TO SU BILE REKLAME: Sećate li se ove reklame za Isuzu Gemini!? (VIDEO)

U vreme kada su računari bili retkost, a CGI animacija deo naučne fantastike, reklame za automobile bile su čist „proizvod“ kaskadera, baš kao ova za Isuzu Gemini, sa 12 vozila istovremeno!

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Kompanija Isuzu danas je u svetu poznata, pre svega, po svojim pouzdanim turbodizel agregatima, ali i po dostavnim vozilima i autobusima, koji se mogu naći bukvalno na svim svetskim kontinentima. Što se tiče automobila, gamu danas trenutno čine samo dva modela – SUV po imenu MU-X, kao i dobro poznati pickup D-MAX.

pročitaj još

    Međutim, pre nego što se posvetio isključivo sektoru komercijalnih vozila, Isuzu je proizvodio i putnička vozila, a u Evropi, najpoznatiji i danas verovatno je „terenac“ Trooper, koji je svoj zenit imao u drugoj polovini ’80-ih godina.

    No, svojevremeno je bio popularan i model Gemini, koji je nastao još 1974. godine, a u prvoj generaciji bio je umnogome baziran na Opel Kadettu. Za drugu generaciju, koja se pojavila 1985. godine, bio je zadužen Giorgetto Giugiaro, a ostaće upamćen i po spektakularnoj reklami u kojoj je učestvovalo i do 12 automobila istovremeno!

    Đorđe Pavićević/TopSpeed

    chats-viber-ts

    Tagovi: fun news, gemini, isuzu, kaskader, reklama