12

GODZILA-MONSTRUM: Najsnažniji Nissan GT-R sa preko 2000 “konja”! (VIDEO)

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Mišljenja smo da Nissan GT-R ne treba posebno predstavljati – automobil koji je redefinisao pojam supersportskog automobila i po prvi put kupcima ponudio ekstremne performanse po relativno pristupačnoj ceni. Njegove “trkačke” verzije, pre svega namenjene drag trkama, priča su za sebe, a vremena koja ovi “monstrumi” postavljaju na ¼ ili celu milju, spadaju gotovo u kategoriju specijalizovanih “dragstera”!

AMS Performance je svakako najpoznatiji od njih, sa svojim Alpha Omega GT-R, međutim, evo jednog GT-R manje poznate kompanije T1 Race Development, koji je, prema njihovim tvrdnjama, apsolutni rekorder po snazi kada su “godzile” u pitanju!

Naime, ovaj GT-R oslobađa neverovatnih 2276 konjskih snaga pri 9332 obrtaja u minuti, kao i “kamionskih” 1810 Nm obrtnog momenta pri 7484 o/min! I sve to, “na točkovima”, odnosno sa uračunatim “gubicima” prenosa od samog motora do podloge!

Izvor: T1 Race/Youtube

PRATITE NAS NA VIBERU!

Tagovi: alpha omega gt-r, ams performance, drag, nissan gt-r, t1 race development
Popularni komentari
 • S
  Srle

  Gde OVO voziti?!?!?!?!?!

 • A
  Aca

  Jednom GT-R uvek GT-R. Auto koji fabricki sa 500+ konja ubrzava za 2.7s do stotke, a ovaj od 2000+ konja ne mogu da zamislim koje zelje ispunjava…Brutalan auto bio i ostao

 • v
  vuja

  izuo ga audi