8

LUDO, LUĐE, SULUDO... : Koji to automobil „ostavlja“ čak i Teslu S P85D!? (VIDEO)

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Tesla Model S ne treba posebno predstavljati jer je za protekle 2-3 godine, od kako postoji, iz temelja uzdrmao poimanje električnih automobila, a poprilično zabrinuo i etablirane proizvođače sportskih limuzina. Verzija P85D naročito je popularna kod ljubitelja visokih performansi, jer u tzv. Insane (sulud) režimu rada, ubrzanje do 100 km/h traje svega 3,3 sekunde!

No, napokon, evo jednog električnog automobila koji će prekinuti dominaciju Tesle P85D! Ne, ne dolazi iz Japana, niti iz egzotične Italije… U pitanju je opet Tesla S, ali u novoj P90D verziji, koja sada nudi Ludicrous (ludački) mod rada (nudi se opciono i za P85D do januara 2016. godine!), a ubrzanje do 100 km/h „spušta“ na svega 3,0 sekunde!

Evo kako izgleda direktan „okršaj“ verzija P85D i P90D, u Insane, odnosno Ludicrous režimu rada. Sa ovakvim performansama, gotovo jedini „običan“ automobil koji ostaje nedostižan jeste Nissan GT-R!

Izvor: DragTimes/Youtube

PRATITE NAS NA VIBERU!

Tagovi: električno vozilo, insane, ludicrous, p85d, p90d, tesla model s, ubrzanje
Popularni komentari
 • j
  ja

  Nije sve u sprintu.

 • S
  SRBIN

  Tesli svaka cast,,auto i klasa za sebe,,ali GTR je monstrum s kojim ni mnogo skuplji ne mogu izaci na kraj.. Glupost je porediti TESLA i GTR R35,, nije to ista klasa i tehnologija..

 • M
  Mile

  Da da lepo to ide, ali tim tempom iz BG u NS u puni bateriju bat sati…