5

KO JE OVDE FAVORIT: BMW i8 ili Tesla S P85D? (VIDEO)

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Tesla Model S, a naročito najsnažniji P85D, jeste automobil koji je u poslednje vreme itekako popularan, pre svega zbog svojih fantastičnih performansi, koje su gotovo na nivou supersportskih automobila. Naročito je impresivan tzv. Ludicrous Mode ubrzanja, koji Teslu S podiže u rang Nissana GT-R…

No, malo toga je do sada rečeno o BMW-u i8, koji je relativno nov automobil, sa aspiracijama da bude predvodnik nove generacije supersportskih automobila, iako gledajući čisto pogonsku jedinicu (1,5-litarski trocilindarski turbo benzinac + elektromotor), više spada u red modernih, ekonomičnih hibrida.

Kada „na crtu“ izađu ova dva pomenuta automobila, šta mislite, ko ima veće šanse da odnese pobedu? Tesla Model S P85, sa 762 konjske snage i 931 Nm, uz pogon na sva četiri točka, ili futuristički BMW i8, sa 362 KS i 570 Nm? Zvanično, i8 do 100 km/h stiže za 4,4 sekunde, dok P85 to izvodi za neverovatnih 2,8 sekundi!

Izvor: DragTimes/Youtube

Tagovi: BMW i8, elektromotor, hibrid, p85d, tesla model s
Popularni komentari
 • V
  Vlasnik S85

  Ovo je smešno i porediti. Naravno da je Tesla favorit, iako je u pitanju duplo “jeftiniji” porodični sedan naspram gotovo nizašta upotrebljivog i8.

 • 3
  3;4; sad

  Sto ova tzv BMW ne krece?

 • U
  Udarila

  Trola na trolu!