1

VOZILI SMO: Toyota RAV4 2.5 VVT-i HSD

U Srbiji je upravo počela prodaja pete generacije najpodavanijeg SUV modela na svetu, prvi primerci stižu u salone ovih dana, a mi smo novi model već upoznali na međunarodnoj prezentaciji u Španiji gde smo testirali verziju sa hibridnim pogonom i 218 KS

Foto: Uroš Dedić

Foto: Uroš Dedić

Da Toyota krupnim koracima menja imidž i hvata sportski kurs svedoče najnoviji projekti ovog cenjenog japanskog i ujedno najvećeg svetskog proizvođača. To potvrđuje ne samo lansiranje Supre, sportskog dvoseda sa 340 KS, već i modeli kao što su nova Corolla, pa čak i RAV4!

pročitaj još

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Da je napravio veliki zaokret u svojoj petoj generaciji, novi SUV signalizira ve’ svojim dizajnom koji sa prethodnicima gotovo da nema nikakvih dodirnih tačaka. Postavljen na novu globalnu platformu tzv. TNA GA-K, automobil je dobio gotovo idelan raspored mase u odnosu 51:49 (prednja osovina : zadnja osovina) i niže težište, uprkos tome što mu je klirens povećan.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Enterijer je takođe iz temelja izmenjen, u njemu se niže sedi i odlikuje ga izdašna ponuda prostora u kombinaciji sa kvalitetnim materijalima, kao i danas neizostavna digitalizacija.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  U ponudi su dva pogonska agregata, osnovna konfiguracija po ceni od 27.900 evra podrazumeva  2.0 benzinac od 175 KS, uparen sa šestostepenim ručnim menjačem koji snagu prenosi na prednje točkove, s tim da je opciono ponuđen i CVT automatski menjač uz doplatu od 1.900 evra. RAV4 2.0 je dostupan i sa AWD pogonom po ceni od 31.800 evra.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Mi smo se opredelili da isprobamo hibridnu verziju koja kombinuje 2,5-litarski motor i elektromotor, a oslobađa 218 KS kada je pogon na prednje točkove, dok u kombinaciji sa AWD pogonom daje ukupno 222 KS.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Više o testiranom automobilu koji startuje po ceni od 33.300 evra, ali i utiscima iz vožnje moći ćete da saznate u februarskom broju TopSpeed magazina u kom objavljujemo kompletan test ovog noviteta.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hibrid, rav4, suv, test, toyota
  Popularni komentari
  • M
   Milan 2

   Toyota i njihova cuvena tragicna ponuda motora.