7

VOZILI SMO: Novi Peugeot 508 (VIDEO)

Na međunarodnoj prezentaciji u Nici upoznali smo se sa važnim novitetom iz Sošoa, kojim francuska marka ambiciozno napada D segment poslovno-porodičnih limuzina

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Predstavljen na ovogodišnjem Salonu u Ženevi, Peugeot 508 privukao je pažnju većine zahvaljujući novoj karoserijskoj formi koju odlikuje nešto agresivniji nastup.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Uživo, automobil izgleda još impozantnije nego na slikama, pogotovo u višim GT i GT Line paketima opreme koji su nam bili na raspolaganju za test vožnje po Azurnoj obali.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Pored dinamičnog spoljašnjeg izgleda i originalne unutrašnjosti, Peugeot 508 odlikuje i novi 8-stepeni automatski menjač, kao i adaptivno oslanjanje. Velika prednost u odnosu na konkurenciju jeste i Nightvision funkcija.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Što se pogonskih jedinica tiče, u ponudi je novi 1.5 HDi od 130 KS, kao i poznati 2.0 HDi od 160 i 180 KS. Postavu benzinaca sačinjava 1,6-litarski motor koji dolazi u verziji sa 180 i 225 konjskih snaga.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Kompletan test o Peugeotu 508 čitaćete u avgustovskom izdanju magazina, a do tada, možete da pogledate snimak iz prvog lica (POV).

  Iz Nice,
  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hdi, limuzina, peugeot 508, prezentacija, test
  Popularni komentari
  • S
   SW

   Peugeot je opet napravio extra model i zadao glavobolju VW-u,koja uvek malo kasni sa novim tehnologijama i preskup je.
   Peugeot modeli 307,406,407,308,508 su pravi suparnici VW vozilima u istoj klasi.Cena odrzavanja Peugeot vozila je samo na VW forumima skuplja od VW-a,a u stvari nije.

  • N
   NR

   Vozio sam prethodni model par dana. U GT operemi. Skroz dobar auto. Udoban brz. Verujem da I novi zadovoljava potrebe.

  • B
   Branislav

   Vozio sam vw golf pa zatim passat, ali prije deset godina sam kupio peugeot 406 iz 2001 godine u koji sam se odmah zaljubio, uz konstataciju da nikad hise necu kupiti VW. Ove godine sam kupio Peuget 508 iz 2015 godine ( predthodni model), i tolilo sam zadovoljan da ozbiljno razmisljam o zamjeni za novo 508.