0

MINI VIP Challenge: Dušica Spasić (VIDEO)

Ako je neko profesionalac, onda to uvek i bilo gde, u svakoj situaciji, baš kao naša poznata voditeljka Dušica Spasić, koja je izdržala iskušenje zvano MINI VIP Challenge!

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Za našu gošću, radni dan počinje u doba kada neki tek idu na spavanje… E sad, prednosti ranog ustajanja i rada u jutarnjem programu na nacionalnoj televiziji kao voditeljke svakako postoje, jer, recimo, nikada nećete upasti u saobraćajnu gužvu, ali ima i to svojih mana.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  U svakom slučaju, Dušica Spasić nas je dočekala na stazi Autokomerc karting centra nasmejana i spremna za novi izazov. Sa nestrpljenjem je čekala priliku da vozi MINI, koji joj se izuzetno dopada, mada do sada nije imala priliku da bolje upozna automobile ove marke. A pogotovo nije bila u prilici da vozi na stazi, a želela je, budući da zna da je Cooper SD tehnički konstruisan kao veliki, luksuzni karting!

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Međutim, upoznavanje sa stazom donosi razne zamke. Jedno je dok Andrej priča pored automobila ili ispred multiVISION displeja i dok se u praksi, na mestu suvozača, ne spozna smisao korišćenja kompletnog raspoloživog asfalta, delovanje G i ostalih sila, pa oštri zaokreti i proklizavanja, nagla ubrzanja i kočenja. Još kada ga, kao Dušica Spasić, zateknete posebno “inspirisanog” za vožnju, to “iskustvo” može da zbuni čula i poremeti percepciju!

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Kako god, Dušica je u svoje upoznavanje sa stazom krenula hrabro, ali uz izvesne “nesuglasice” sa automatskm menjačem. Naime, vožnja automobila u Sport modu uz upotrebu komandi iza upravljača za promene stepena prenosa unosi dodatnu konfuziju, pogotovo kod nekoga ko ranije nije imao priliku da se sretne sa ovakvom vrstom transmisije. I još ako pogledom po kokpitu traži gde je šta, na stazi gde u 803 metra imate 18 krivina, to može da izazove mučninu. Zato je našoj gošći u jednom trenutku zatrebao kraći predah i osveženje!

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  A onda, kao da je došla neka druga Dušica Spasić, ponovo nasmejana i spremna da proveri šta to zapravo ovaj automobil može na stazi. Dobro, i dalje je tu bilo malo “borbe” sa komandama menjača, pogotovo kada treba promeniti stepen prenosa dok je upravljač okrenut, ali je naša gošća bila potpuno fokusirana i herojski se borila, te izdržala sve izazove.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Počela je instinktivno da koristi komande iza upravljača i to se odmah odrazilo na vreme, tako da je postigla napredak za čitave 3 sekunde u odnosu na ono “prvo poluvreme”. Rezultat od 1 min 07,081 sekunde je sasvim solidan, mada kao pravi profesionalac, koji nikada ne odustaje, i poznata TV voditeljka je insistirala da “šou treba da se nastavi”. A nastavio se vožnjom kartinga koja je zapravo priprema za neki drugi, a opet veoma sličan izazov…

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Najnoviju epizodu TopSpeed Challenge, u kojoj gostuje Dušica Spasić, pogledajte u subotu, 30. decembra u 17.15 časova, samo na Televiziji N1!

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: ams osiguranje, autokomerc karting centar, dušica spasić, mini cooper sd, mini vip challenge, nokian, total