0

MINI VIP Challenge: Petar Strugar (VIDEO)

Petar Strugar sa zadovoljstvom obavlja svoj glumački posao, ali mu je želja da istovremeno bude i kaskader, tako da je MINI VIP Challenge prihvatio bez oklevanja!

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Za mnoge ljude tzv. srednje generacije, prva sećanja na MINI povezana su sa ’70-im godinama prošlog veka i filmom “The Italian job”. Naš gost, poznati domaći glumac, naravno, tu nije glumio, niti je u to vreme bio rođen, ali je na stazu Autokomerc karting centra došao baš onako “sa stilom” i u duhu teme, za upravljačem jednog automobila MINI, upravo iz tog doba!

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  I tako, tu su bili mali crveni MINI i veliki plavi Cooper SD, kao i Petar Strugar. Kao pravi ljubitelj automobila, on zna i priču koja je pratila pomenuti film, kada je FIAT propustio priliku da promoviše svoj automobil, pa je uskočio MINI, što se kasnije značajno odlazilo na popularnost vozila ove marke.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Petar Strugar sve akcione scene u filmovima u kojima je glumio radi sam, bez kaskadera. To iziskuje dobru fizičku i psihičku pripremu, a mladi glumac kaže da žali zbog činjenice da do sada u karijeri nije imao neke scene vožnje. No, on je spreman i čeka… A shvatio je i ulogu u ovom takmičenju. Karting je već vozio na ovoj stazi, ali ne i automobil. To znači da poznaje idealne putanje i sve ostalo, mada je uvek spreman da sasluša savete iskusnijih, iako ga je Andrejeva vožnja malo pokolebala.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Međutim, Petar se nije zbunio i veoma brzo se posvetio svom poslu. On dobro zna da je za sigurnu i brzu vožnju od izuzetnog značaja pravilna pozicija za upravljačem. Čim je seo za volan, rutinski je podesio sve što je potrebno i odlučno krenuo u ispitivanje staze. Tačnije, tražio je repere za kočenje i opasna mesta. U poslu kojim se bavi, pamćenje i koncentracija su izuzetno važni, a pragmatični glumac je odmah povezao stvari.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Naš gost je, ipak, za nijansu bio agresivniji nego što je trebalo, tako da je nešto kasnije kočio, što znači da je u krivinu unosio previše brzine, a to je uticalo da proklizavanja bude nešto više, tako da je izlazna brzina bila manja. Bilo je tu i previše pokreta upravljačem, na kojem je povremeno bila samo jedna ruka, što se opet odrazilo na postignuto vreme.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  No, iz kruga u krug, napredak je bio očigledan i Petar Strugar je iskoristio činjenicu da je ovaj MINI Cooper SD kao stvoren za stazu, te je popravio svoje vreme za više od dve sekunde. Na kraju i pored svih grešaka koje je sam konstatovao, mladi glumac je postigao veoma dobro vreme od 1 min 00,083 sekunde! Uz manje korekcije stila i još malo vežbe, on ima dobar potencijal da bude i brži. Zato naš gost i nije gubio vreme, već je pripreme za neki novi izazov nastavio u kartingu!

  U subotu, 23. decembra u 17.15 časova, samo na Televiziji N1, u emisiji TopSpeed Challenge, pogledajte nastup Petra Strugara…

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: ams osiguranje, autokomerc karting centar, cooper sd, mini, nokian, petar strugar, vip challenge