1

MINI VIP Challenge: Ivana Korab (VIDEO)

Ivana Korab nije samo atraktivna manekenka, već i neko koga neodoljivo privlače različiti izazovi i svaka aktivnost koja podiže nivo adrenalina, pa samim tim i MINI VIP Challenge

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Zaista je retka privilegija da gost, tačnije gošća, nije ekstemi sportista niti neko iz te branše, već u svetu poznata i priznata manekenka, fotomodel i glumica, a da je istovremeno i veliki “adrenalinski zavisnik”. Ivana Korab je upravo takva… Vesela i bučna, stalno u pokretu. A od tako dinamične osobe je logično očekivati da voli brzu vožnju, ali i da stalno proverava svoje mogućnosti!

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Atraktivna brineta se pokazala zaista kao prava gošća za ovo takmičenje. Možda i više od toga, budući da i privatno vozi MINI Cooper, praktično potpuno isti automobil, ali i poseduje neka iskustva sa prave staze, kao što je Daytona… Doduše, u pitanju je bila samo kratka vožnja, ali da je naša gošća upoznata sa vožnjom i perfomansama vozila, svakako jeste.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Ima i želju da nauči još više, tako da je pažljivo pratila Andrejeva uputstva, a imala je i dodatnih pitanja… Recimo, šta je to G-sila? A to joj se “kazalo samo” u samo jednom krugu demonstracije od strane našeg automobilskog asa.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Ivana Korab tvrdi da kacigu nosi stalno, ali kada vozi rolere. No, zato u automobilu uvek koristi sigurnosni pojas, mada ne i automatski menjač u manuelnom modu… Zato što, kako sama priznaje, uvek radi još po nešto. Uvek više voli da vozi sama i da ima kontrolu nad situacijom, nego da je u ulozi saputnika, pa je sa nestrpljenjem dočekala zamenu pozicija.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Pre polaska u “lov na najbolje vreme”, Ivana je priznala da ima tremu. Srećom, brzo je prevazišla tu situaciju i žustro krenula. Pokazalo se da veoma brzo uči i prihvata neke stvari, ali nekih navika, ipak, ne može tek tako da se oslobodi. Pogotovo one u kojoj hvata upravljač “iznutra”, kao “taksista”, što neminovno znači gubitak vremena, ali i veću zbrku.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Zato je previše okretala volan, pa je čak nehotice, uključila i brisače! U početku, bilo je dosta proklizavanja prednjeg dela, jer je ulazila previše brzo u krivinu, da bi kasnije počela mnogo bolje da koristi Nokian gume. Škripe je i dalje bilo, samo manje, tako da je i brzina bila veća…

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Na kraju, Ivana Korab je, kako je sama priznala, “izvadila dušu” automobilu, ali je i dalje bila zabrinuta da postignuto vreme nije dovoljno dobro, smatrajući da je mogla i bolje. Međutim, vremena po krugovima su bila dosta ujednačena, sa oscilacijama od 0,2 sekunde, a konačan rezultat 1:02,501s uopšte nije loš i verovatno će  biti brža i od nekih muškaraca. Zato za nju, ipak, ne važi onaj natpis sa kacige “Nemaš pojma!”

  Kompletan nastup Ivane Korab pogledajte u emisiji TopSpeed Challenge, samo na Televiziji N1, u subotu, 2. decembra, u 17:15 časova.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: autokomerc karting centar, ivana korab, mini, vip challenge
  Popularni komentari
  • r
   realno

   Bog delio struk,Ivana na Pit Stopu…