0

MINI VIP Challenge: Viktor Troicki (VIDEO)

Na asfaltnoj podlozi, u meču zvanom MINI VIP Challenge, naš teniser Viktor Troicki se odlično snašao i bez reketa!

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Nikada do sada u takmičenjima VIP Challenge nismo za gosta imali tenisera. Isto tako, ni Viktor Troicki nije imao priliku da učestvuje u jednom ovakvom izazovu, iako zaista voli automobile i vožnju. Posebno ga je obradovala činjenica da će biti u prilici da vozi slobodnije nego u redovnom saobraćaju, budući da je u pitanju zatvorena staza.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Naš gost je na “asfaltni teren” istrčao potpuno spreman i sa velikom željom da se konačno oproba u jednom ovakvom meču. Još kao dete pratio je automobilizam, trke, pogotovo F1… I što je još značajnije, voli automobile. Prvobitno su to bili oni, mahom sportski, međutim, kako se kasnije tokom karijere našao u prilici da mnogo putuje, počeli su više da ga privlače oni veći i komforniji.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  U ovom slučaju, sve je jasno… MINI Cooper SD je tu, da bi se jedan krug staze Autokomerc karting centra prešao u što kraćem vremenu. Međutim, Viktor Troicki se malo zbunio kada je čuo da automobil pokreće dizel motor, mada su mu sumnju u performanse razvejali podaci o ubzanju od 0 do 100 km/h za 7,2 sekunde, kao i maksimalnoj brzini od 225 km/h. Naravno, popularni teniser je potpuno svestan da ovde maksimalna brzina nije važna, već su bitni stabilnost i upravljivost vozila.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Nakon što mu je Andrej pokazao neke “trikove”, Viktor je bio spreman za započne svoj meč. Krenuo je od pravilnog položaja za upravljačem, jer i sam kaže da zna da je on podjednako bitan, baš kao i položaj tela prilikom izvođenja udarca u tenisu. A i vožnja je kao igra… Treba osetiti situaciju, početi oprezno i polako podizati tempo. Staza i dobar automobil, upravo kao ovaj MINI, znaju da “povuku” čoveka da bude previše agresivan, ali naš teniser je svestan da se rizični potezi  ne isplate, te da je u automobilizmu veoma tanka linija između savršenog i onoga što ne valja. Slično je i u tenisu, tako da je važno ostati u svom ritmu.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  A Viktor Troicki je bio u odličnom ritmu! I što je od izuzetnog značaja za svakog vozača trka, imao je prilično ujednačena vremena. Prvi krug u kojem smo mu merili vreme prešao je za 0,490 sekundi preko minuta, dok je vreme drugog iznosilo 1 minut 00,396 s. Sve u svemu, naš gost je pokazao veliku želju i posvećenost, ali i značajnu dozu vozačkog talenta. I, iako je na momente bio i previše samokritičnan, jasno je da talenat za tenis, uz još malo vežbe i otklanjanja nekih sitnih grešaka, nije jedini koji poseduje, tako da mu uz reket dobro pristaje i volan!

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Kako je je izgledao “automobilski meč” Viktora Troickog ispratite u subotu 25. novembra, u 17:15 časova, samo na Televiziji N1, u emisiji TopSpeed Challenge!

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: autokomerc, cooper sd, karting staza, mini, tenis, viktor troicki, vip challenge