4

Peugeot 308 VIP Challenge: Pazi, snima se! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Za sebe je rekla da je “mangup za volanom”, iako u svojoj šestogodišnjoj vozačkoj karijeri nema prekršaja… Međutim, trema i uzbuđenje su učinili svoje, tako da nam je naša gošća ostala dužna da to i dokaže. Na stazi Autokomerc Karting Centra bila je, nekako, zbunjena.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Voditeljka Bojana Lazić odmah je naglasila da ne voli da je neko vozi kao što ona vozi, a još manje da to bude na način kojim Andrej “pokazuje” stazu svojim gostima. To je videla, a trema je počela nekako od tog momenta. Zato se odmah rado uputila ka vozačkom mestu, ali pravila su pravila! VIP Challenge gosti počinju na mestu suvozača. To je naša gošća želela da ovekoveči jednim “selfijem”, samo što je sve već krenulo, pa slika nije uspela “iz prve”.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Iako automobile uglavnom posmatra kao prevozna sredstva od tačke A do tačke B, Bojana kaže da izgled nije nebitan. No, za nju su važni i praktičnost, i kvalitet, pa tek onda dizajn i boja. Ono što je njoj još značajno jeste muzika, ali ne ona koja potiče od motora i guma, već kvalitetan zvuk sa audio-uređaja.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Peugeot 308 svakako ima takav uređaj sa komandama na upravljaču i ukupno šest zvučnika, samo što je to ovaj put palo u drugi plan. Već nakon dva kruga “upoznavanja” sa stazom i automobilom, insistirala je na tome da je spremna da vozi!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Ipak, još uvek zbunjena od svega što se dogodilo, nije baš odmah najbolje pronašla pravu poziciju za upravljačem, već su podešavanja sedišta i volana malo potrajala. Bilo je malo “nagađanja” i u vezi idealnih putanja, tačnije, previše je “sekla” krivine i izašla van staze, improvizujući off-road, ali da je hrabra, hrabra je!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Zapravo, Bojana je u nekim momentima čak i previše hrabra, pa krvini prilazi previše brzo, ali ne koči odsečno i intenzivno koliko treba. Ona sa viškom brzine ulazi u krivine, što kasnije za posledicu ima proklizavanje, škripu guma i naravno, gubitak vremena! Zato i vreme nije bilo bolje od 1 minut 15,479 sekundi, no značajno je to što je ona spremna da sasluša savete i pokuša da koriguje svoj stil vožnje.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Budući da je za to potrebno nešto duže vreme, izrazila je želju da dođe na dodatne časove vožnje, kako bi u nekom narednom takmičenju VIP Challenge bila još bolja. Na kraju, konstatovala je da sve nije onako strašno kao što je u početku izgledalo, pa zato nema razloga da ne proba ponovo. Za novi početak, jedan “selfi”!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: ams osiguranje, autokomerc karting centar, bojana lazić, nokian, peugeot 308, vip challenge
Popularni komentari
  • s
    ss

    cim Noletu na majci pise peugeot i cim su ovakve ribe oko njega mora da je dobar 🙂

  • B
    Bizon

    Mislim pežo…