0

Peugeot 308 VIP Challenge: Kakav debi! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Za razliku od njegovog imenjaka, prijatelja, kolege i partnera u mnogim predstavama, koji je ujedno i lider u ovom takmičenju, naš naredni gost nikad nije bio u ovakvoj ulozi. Za njega je sve novo… I VIP Challenge, i automobil Peugeot 308 sa motorom od 1,2 litre.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Popularni glumac, Milan Vasić, nikada nije ni nosio kacigu, niti je bio na stazi Autokomerc karting centra ili bilo kakvoj drugoj pisti. Čak nije ni imao neku ulogu koja je povezana sa vožnjom. Uprkos tome, on prati trke. Najčešče F1, pa potom i MotoGP. Od vozača iz “njegovog vremena”, najviše pamti Šumahera, a sada mu se dopada stil Hamiltona. Rossi mu je legenda na dva točka, ali zna da se dobro snalazi i na četiri.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

I Milan veruje da će se dobro snaći na četiri točka sa Nokian iLine pneumaticima, jer zna da postoje samo dve krivine – u levo i u desno! Mada, već prilikom upoznavanja sa stazom, dok je bio na mestu suvozača, primetio je da krivina ima previše, te da će biti izazov da ostane miran i vozi tačno. Sa druge strane, imao je primedbu što ivičnjaci nisu crno-beli, no opet ga je obadovalo to što će moći da “gazi” po ovim crveno-belim! Biće to uživanje za njega!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Od samog početka, Peugeot 308 mu se učinio kao veoma interesantan i lepo urađen automobil. Komforan je, što je njemu, kao čoveku koji mnogo vremena provodi u automobilu, od velikog značaja. A sve ono što radi Andrej, izgledalo mu je mnogo lakše sa mesta suvozača. Uostalom, tu se osećao sasvim udobno, ali ipak ne može da odoli izazovu. Posebno ga je zaintrigirala ona promena stepena naniže sa međugasom.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Odmah je bio spreman da to nauči, ali krenuo je po redu… Od “gaženja” crveno-belih ivičnjaka, što ga nekako najviše opušta i oduševljava. Može i da vozi jednom rukom, samo iz kruga u krug učinilo mu se kao da je krivina u levo i u desno, sve više?! Zato se ućutao i upustio u ozbiljnu bitku sa “lavom”. Na kraju, u svom debitantskom nastupu na jednom ovakvom takmičenju, postigao je izuzetno respektabilno vreme od 1 minut 01,424 sekunde.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Taj rezultat bi možda bio još bolji, da je imao priliku da na ovoj stazi trenira kao njegov imenjak i kolega. Međutim, Milan je priznao da ga je sve ovo dosta iscrpilo, iako je trajalo svega nekoliko minuta, ali sad bar zna šta može. I spreman je, ako zatreba, i za neku ovakvu ulogu u svojoj karijeri, gde bi pored glumačkog, mogao da pokaže i vozački talenat!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: ams osiguranje, autokomerc karting centar, milan vasić, peugeot 308, vip challenge