0

Peugeot 308 VIP Challenge: Iskusno lice! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Život nam ne dodeli uvek one uloge koje želimo,  a naš gost je poželeo da bude Lewis Hamilton! Doduše, u jednom drugom serijalu, ta želja mu je bila delimično ispunjena budući da je bio… crnkinja!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Bogoljub Mitić, poznatiji kao Đoša, kaže da je vozački ispit položio na vreme, sa 17 godina, a sa 18 je i dobio dozvolu, iako je od oca “redovno pozajmljivao Pezejca” još dok je bio 16-godišnjak. Ukratko, on ima dosta staža i iskustva, što glumačkog, što “na točkovima”, a dobro su mu poznate “zimske čarolije” vožnje preko Tresibabe i po zavejanim putevima okoline Zaječara, Žagubice i Bora.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Đoša nije bio siguran koliko brzo može da vozi, ali zna da je mnogo kilometara prešao. Poznat mu je Peugeot kao automobil, jer je do sada imao je čak četiri modela 307, a ovaj novi 308 mu se baš svideo, budući da je lepši, moderniji i udobniji. Dopalo mu se i to što je po prvi put sa kacigom u automobilu, kao i činjenica da Andrej verovatno nikada nije imao “gabaritnijeg” suvozača. Simpatični glumac kaže da je TO pravi “čelendž”, odnosno izazov i za automobil, i za vozača!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Budući da dobro poznaje temu automobilizma, malo ga je zabrinulo to što motor ima samo tri cilindra i relativno malu zapreminu. A opet, ohrabrilo ga je postojanje turbo-punjača koji će učiniti da 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta ne ostanu samo “mrtvo slovo” na papiru, već i da budu od koristi. Obradovalo ga je i to što je automobil nov, pa sigurno neće morati da “umasti ruke”, kao što je to radio nekad, popravljajući anlasere i bendikse.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Đoša tvrdi kako je, jednom davno, pokušao da vozi brzo, na praznom auto-putu, ali mu se to baš nije dopalo, tako da sada obično održava brzinu između 130 i 140 km/h. Svestan je da to što ovaj 308 može da “dohvati” i 207 km/h, ovde nije od koristi. On ne voli da “muči” automobile i da bez potrebe “ide u visoke obrtaje”, već mu je važnije da se drži staze i tek povremeno “seče” ivičnjake, jer je tako kraće.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Bolje je i za vreme, koje je u najbržem krugu bilo 1 minut 08,015 sekundi. Budući da je Peugeot 308 VIP Challenge za njega bilo potpuno novo iskustvo, koje mu se dopalo, stil koji je prikazao “polako i sigurno” nije “penzionerski”, već sasvim primeren.

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: autokomerc karting centar, bogoljub mitić đoša, peugoet 308, vip challenge