0

Peugeot 308 VIP Challenge: Opušten pristup (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Kada neko ima veliko iskustvo u nekom poslu, pa i vožnji, onda je i pristup znatno ležerniji i opušteniji. No, to može da stvori i pogrešnu sliku, recimo o nezainteresovanosti. Tako smo i mi pomislili da naša gošća, u početku, deluje prilično nezainteresovano da se uhvati u borbu sa “štopericom” i postigne najbolje vreme u takmičenju Peugeot 308 VIP Challenge, ali brzo se pokazalo da smo se prevarili.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Aleksandra Radović je iskusan vozač. Kaže da vozi već 15 godina, da je disciplinovan i uzoran vozač, koji poštuje propise. Ipak, priznala nam je da se ponekad šminka u automobilu, ali samo dok stoji na semaforu. Iako preferira sportske automobile, od kako je postala majka, nekako više joj odgovaraju SUV modeli.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Automatski menjač je njen izbor i sada ima vozilo sa ovakvom transmisijom, ali šestostepeni manuelni menjač ovog našeg Peugeota 308 neće predstavljati neki veći problem. Pre bi to mogla da bude činjenica da nikada ranije nije imala priliku da automobil vozi na stazi!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

U toku upoznavanja sa stazom, koje joj je, na sebi svojstven način, priuštio Andrej, Aleksandra je ostala prilično smirena i pribrana. Čak je rekla da uživa, ali je ujedno i naglasila da ona sigurno neće moći to da ponovi i da će ići polako. Potom je sela na vozačko sedište i umesto njega, prvo namestila kosu…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Upravo kada smo pomislili da će ovo biti “defile” vožnja, oglasile su se Nokian gume. “Lav” joj je u jednom trenutku malo “pobegao”, no brzo je ovladala situacijom i već je u prvom krugu postigla veoma dobro vreme!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Aleksandra je prihvatila i savet da je ne brine to što se čuje škripa guma i da slobodno zadrži tu brzinu, kao i da još slobodnije koristi celu širinu staze, tako da je u narednom krugu bila još brža. Dobila je i dodatni “bonus” krug, budući da nikada ranije nije vozila ovako. Definitivno joj se dopalo, ali je onda postala preambiciozna i pogrešila…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

No, sve u svemu, njena vožnja bila je tačna i prilično precizna, a opet dovoljno energična da ostvari odlično vreme od 1 minut 04,359 sekundi. Taj rezultat bi sigurno bio još bolji da nije bilo spomenute greške, mada je i ovako izuzetno dobar za nekog u kome se tek probudio trkački gen!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: aleksandra radović, autokomerc karting centar, peugeot 308, vip challenge