1

Peugeot 308 VIP Challenge: Ponovo na ispitu (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Prošlo je deset godina od prvog takmičenja VIP Challenge… Neke stvari su ostale iste, a neke su se, značajno promenile. Za ovu priliku novi su, recimo, automobil Peugeot 308 sa trocilindarskim motorom od samo 1.199 “kubika” radne zapremine, ali koji uz pomoć turbo-punjača dostiže 130 KS. Promenili smo i ambijent, tako da se ovaj Peugeot 308 VIP Challenge održava na stazi Autokomerc karting centra.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Naravno, ima tu još nekih promena, ali neke od gostiju, tj. učesnika, prosto nismo želeli da izostavimo. Jedan od njih je Milan Kalinić, učesnik našeg prvog takmičenja i finalista. Sada nas je zanimalo da vidimo koliko je poznati glumac i voditelj napredovao u svojoj vožnji, te da li su tačne sve one priče koje su ga svojevremeno pratile u vezi sa vozilima iz suprotnog pravca, crvenim svetlima na semaforu, itd.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Milan kaže da i dalje vozi energično, mada je postao mnogo oprezniji. Nije od onih koji mnogo rizikuju i sada više pripada “školi vožnje Nico Rosberg”, nego li “Max Verstappen”. S tim u vezi, zainteresovao se za automobil i njegovu snagu, a svestan je i da je ova staza duga 803 metra sa 18 krivina, mnogo komplikovanija nego ona gde je prethodno vozio. Zna da je suštinski važno da ima “čiste” putanje da bi bio kao Andrej…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Međutim, naš gost kao da je “sagoreo” u želji da se dokaže. Počeo je nervozno i u krivne je “unosio previše brzine” što nisu mogli da istrpe ni odlični Nokian iLine pneumatici. Pokreti upravljača su mu bili previše naglašeni, tako da je u početku gubio vreme. Ipak, onda je polako shvatio gde greši i prihvatio savete automobilskog asa, tako da se situacija promenila.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Prosto, Milan je prestao da sam sebe da “uvlači u probleme” i previše okreće upravljač, kao da vežba u teretani, tako da je i vreme postalo mnogo bolje… Ne samo sunčanije, već i znatno kraće od onog prvog. Na kraju, sam rezultat od 1 minuta 0,800 sekundi sve govori.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

To je najbolje vreme koje je neko u dosadašnjem delu takmičenja postigao, bez obrzira što naš gost smatra da je mogao da bude i još brži. Čak je razradio i posebnu taktiku, ukoliko uđe u finale. A do tada, spreman je da nastavi sa vežbom, pri čemu je vožnja kartinga sasvim dobar trening i dovoljan izazov.

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: autokomerc karting centar, milan kalinić, peugeot 308, vip challenge
Popularni komentari
  • I
    Ispeci pa reci

    Patuljak