1

Peugeot 308 VIP Challenge: Maca za volanom! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Ograda je na stazi Autokomerc karting centra je popravljena, ali su neki tragovi “borbe čoveka i lava” ostali… Pre svega, oni na lavu, tj. automobilu. Naredni gost ih je odmah primetio, ali nije bio spreman da vinovnika kritikuje, jer nije siguran kako će i on sam proći kroz Peugeot 308 VIP Challenge.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Dragan Marinković Maca, poznati glumac i voditelj, već se na samom početku prisetio nekih anegdota iz dugogodišnje karijere, koje su povezane automobilima. U njegovom sećanju ostala je vožnja sa jednom pevačicom, koja kao da je uplatila obuku za školu jahanja, a ne vožnje!? Upravo zbog toga najviše voli da vozi sam sebe. Inače, smatra da je siguran vozač, koji ne voli brzu vožnju, ali mu je važno da ima dovoljno snažan motor da se, u slučaju da loše proceni neku situaciju, lako “izvuče”… Doslovno, samo da gas i “mjau”!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Ovo mu je prvi put da se našao na stazi, kao i da nosi kacigu u automobilu. Razme da mu je motociklu neophodna, ali se zapitao šta će mu ovde, budući da mu “tristaosmica” izgleda kao veoma dobar i bezbedan automobil. Generalno ga raduje prilika da ga isproba, samo što se dugo nije “sreo” sa manuelnim menjačem, već samo sa automatskim, koji više voli. Ipak, ponajviše ga je obradovala činjenica da ovde nema saobraćajne policije i da će imati slobodu, koje inače nema u redovnom saobraćaju, mada generalno on nema problema, ne zbog činjenice da ga prepoznaju, već zato što ne pravi prekršaje.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Od samog početka upoznavanja sa automobilom i stazom, Maca je rekao da Andrej od njega ne očekuje takvu vožnju kakvu je mu je demonstrirao, jer se on ne bi tako koristio ručnom kočnicom, ako baš ne mora?! Stazu više posmatra filozofski, kao “asfaltnu pojavu”, ali i onaj deo po kojem treba da se kreće…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Maca se lako i brzo smestio za upravljač, koji mu se učinio malo čudan, budući da je nepravilnog oblika. Imao je silovit start, a potom kao da je prešao u “safe mode”. Prilično dobro se snašao i sa šestostepenim manuelnim menačem, te je kroz postignuto vreme 1 min 05,942 sekunde pokazao da je sasvim ozbiljan igrač. No, kako i sam kaže, kada vidiš Katarinu Witt kako kliže, to ne znači da ti možeš tako. Ipak, utisak je kao da je mogao još brže, ali je vešto odglumio macu za volanom, a zapravo, kada je to potrebno, on može da bude i  tigar!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: autokomerc karting centar, dragan marinković maca, peugeot 308, vip challenge
Popularni komentari
  • S
    Sasa

    Ko dade ovoj budali auto?