0

Peugeot 308 VIP Challenge: Nova uloga! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Uobičajeno prepodne na stazi Autokomerc karting centra… Peugeot 308 je spreman, a njegov avangardan i komforan enterijer prijatno je rashlađen. Mada, uskoro će sve postati mnogo toplije, jer tu je i jedna „lavica”, u horoskopu…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Naša poznata TV voditeljka, Sanja Kužet, kaže da do sada nije imala priliku da učestvuje u nekom ovakvom takmičenju, pogotovo ne automobilskom, ali da ima veliku želju da se okuša u izazovu kakav donosi Peugeot 308 VIP Challenge. Inače, za sebe kaže da vozi dosta oprezno i pita se da li će u ovako kratkom vremenu Andrej imati dovoljno vremena da je “pokvari” kao vozača i učini konkurentnom takmičarkom.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Sanja dobro poznaje model 308, ali i druge automobile Peugeota. Generalno, nema omiljenu marku i voli sve nove automobile, ali su joj nekako najlepši krosoveri. I sama je konstatovala da su oni sada u trendu, a lično joj se dopada ta povišena pozicija sedenja, što zbog preglednosti, što zbog bezbednosti.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Motor i menjač nisu toliko bitni, mada preferira manuelni jer je mnogo zabavniji za vožnju, koliko je važno da automobil izgleda dobro i spolja i iznutra, kao i da boja bude atraktivna. U šali je rekla da zna i da brzine “idu u H”, naravno latinično, da je zaštitni znak Peugeota lav, a da papučica gasa treba da ide do kraja! A kada se ovo poslednje dogodi, nekako je naslućivala da će joj rukohvat na suvozačkim vratima trebati. A tako je i bilo!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Objašnjenja u vezi idealnih linija na stazi i upotrebe ivičnjaka je brzo shvatila, mada su je malo zabrinule ograde od guma, koje su, po njenom mišljenju, preblizu. Uz to, kaže da je očekivala da vožnja bude još strašnija i brža, a opet zadovoljna je i time što je rukohvat na vratima izdržao, tako da nema sumnje u kvalitet ovog automobila.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Kada se našla za volanom, Sanja nije želela da “morališe” o bezbednosti, jer je na stazi, van saobraćaja, tako da može da se opusti. I zaista je bila hrabra, na momente i previše, budući da nije dovoljno koristila kočnice. Zbog velike želje, požrtvovanosti i ambicioznosti, dobila je i dodatni krug. Iako joj se učinilo da nije dovoljno brza, bila je prilično blizu limita, uz konstantna vremena po krugu. Još bolji rezultat od 1 min 07,044 sekunde postigla bi uz dodatni trening, ali i nešto smireniju vožnju. Ipak, borila se kao prava lavica!

 

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: autokomerc, challenge, karting centar, peugeot 308, sanja kužet, vip