0

Peugeot 308 VIP Challenge: Adrenalin u krvi (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Gost je prvo stigao u slušalice… I to one marke Final, specijalizovanog proizvođača poznatog po izradi vrhunske audio opreme. Samo, Peugeot 308 VIP Challenge je izazov drugačije vrste od čisto muzičkog…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Željko Šašić, naš poznati pevač, inače je veoma svetrani sportista i čovek koji rekreativno igra fudbal i košarku, a uz to zna i voli da vozi. Međutim, iskreno je priznao da pred ovaj „nastup“ ima veliku tremu, bez obzira na činjenicu da na stazi Autokomerc karting centra nije prvi put.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Njemu je poznata i pravilna pozicija za upravljačem, koju je inače kod „tristaosmice“ brzo i lako pronašao. Idealna linija i putanje nisu mu problem, ali upotreba „ručne“ u brzini nije nešto najjednostavnije i zato je lakše pevati.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

A Željko zaista peva u vožnji, pogotovo kada se našao za volanom, i to poznatu pesmu iz filma „Nacionalna klasa“. Nastup mu je bio u pravom trkačkom duhu, baš kao što je i svaki naredni krug bio sve brži. Na kraju je svoje vreme popravio za čitave tri sekunde, ali priznaje da se pri tome prilično umorio.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Novi 308 mu se veoma dopao, iako je ranije više voleo nemačke automobile. To i nije slučajno jer je vozački ispit položio u Nemačkoj i mahom je imao vozila iz ove zemlje. No, kako je stariji, sada su počeli da mu se, nekako, više sviđaju francuski automobili, jer su izrazito udobni, baš kao i ovaj Peugeot. Savremen, inovativan dizajn enterijera i eksterijera, nešto su što osvaja publiku, a kod ovog modela posebno mu se dopao oblik upravljača i sam kokpit. A bilo mu je, pomalo, žao da „muči lava“ na stazi…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Međutim, njegova brzina i vreme od 1 minut 07,571 sekundi nisu pokazali da se Željko previše mučio, mada je u jednom momentu „zaboravio“ da priča, te mu je ponovo bilo lakše da svoja osećanja izrazi kroz stihove „Koje ona luda glava… “ A ludu vožnju u automobilu, pogotovo u redovnom saobračaju, nikako ne voli, iako je veliki adrenalinski zavisnik.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Obožava luna parkove, pa mu je ovaj doživljaj, pogotovo vožnje sa Andrejem, u tom smislu prijao. Pokušao je i da se priseti kada je poslednji put bio u prilici da ovako vozi. Na kraju, u duhu pravog profesionalnog vozača, kao po završetku svake trke, zahvalio se svom timu i navijačima!

TopSpeed Test

chats-viber-ts

Tagovi: autokomerc, challenge, peugeot 308, vip, željko šašić