0

Peugeot 308 VIP Challenge: Vožnja je pesma! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Vožnja je kao pesma… Neko se slobodno prepusti muzici i sve spontano teče, a neko to ne može, jer ga sputava trema ili pak činjenica da eventualno nema sluha. E, naša gošća u najnovijoj epizodi Peugeot 308 VIP Challenge, potvrdila je da ima dara i za jedno i za drugo!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Mlada i simpatična pevačica Ana Bebić, ne samo što ima sluha i dobro peva, već se i sasvim dobro snalazi za upravljačem. Kaže da je “prelomi trenutkak” u njenoj vozačkoj karijeri bio kada je iz Metkovića došla u Beograd, odnosno, kada je jednu mirnu i opuštenu atmosferu zamenila gradskom gužvom i vrevom. Trebalo joj je malo vremena da se na to prilagodi. Kaže da ponekad koristi ženski šarm i još neke trikove, ali nikad alkohol, iako ima situacija kada poželi i koju “čašicu za smirenje”.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Ana ovako nešto nikad nije radila, odnosno nije vozila automobil po stazi. Samo jednom je, za protrebe snimanja muzičkog spota, imala prilku da uživa u vožnji praznim auto-putem… A, što se tiče omiljenog automobila, tu nema favorita, a nije važno ni da li je menjač manuelni ili automatski.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Prilikom probne vožnje sa Andrejem, u početku je više žmurila nego gledala. Čak je i povredila prst, grčevito se držeći za rukohvat na vratima. Sugerisala je da bi možda dobro došao i onaj pravi “trkački” sigurnosni pojas, ali ju je umirila činjenica da ima kacigu na glavi. No, kada se našla na mestu vozača, potpuno se promenila. I više još prija ta uloga, jer je mnogo hrabrija kao vozač nego kao suvozač. Bila je čak spremna i da zapeva, što inače redovno čini kada je sama u automobilu!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Iz kruga u krug je bila sve brža, kao i agresivnija, a gume su se sve više oglašavale… Potom je tražila i sugestije kada treba da počne da koristi “ručnu” kočnicu u krivinama, što je sad zabrinulo domaćina! U jednom trenutku, Ana se čak i okrenula na stazi, čime je pokvarila prilično dobro vreme koje je imala, pa je tako ostao rezultat od 1 minut 07,820 sekunde.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Peugeot 308 joj se veoma dopao i okarakterilsala ga je kao “savršen”, jer je lak za vožnju, pa je poželela i da ga odmah vozi kući. Nakon svega, bila je spremna i želela je da ponovo prođe sve još jednom, jer nakon ovog iskustva sada tačno zna šta treba da radi. OK, biće prilike i za to!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: ana bebić, autokomerc, karting staza, peugeot 308, vip challenge