0

Peugeot 308 VIP Challenge: Čovek sa mnogo lica! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Tačno u dogovoreno vreme, pa i nešto pre, na stazi Autokomerc karting centra, pojavilo se lice koje “zvuči poznato”. Zapravo, uz srebrno-sivi Peugeot 308, prekriven nalepnicama svih onih koji su nam pomogli u realizaciji serijala Peugeot 308 VIP Challenge, pojavio se čovek sa više lica!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

To je naš poznati stend-ap komičar Nenad Danilović, ali ga ljudi bolje prepoznaju pod imenom Neša Bridžis. Dakle, on nikada ne kasni, jer uvek krene dovoljno rano. A u vožnji ne žuri, jer mi ni performanse automobila koji trenutno vozi to ne dozvoljavaju. Ipak, nije krio zadovoljstvo što je dobio priliku da se ovoga puta ubaci u ulogu nekog profesionalnog vozača… Recimo, Hamiltona!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Kaciga na glavi za njega nije nešto novo, mada ne ovakva, budući da je Neša Bridžis nekada trenirao boks. Sada mu se ukazala prilika da “izboksuje” neko dobro vreme, jer i ranije kada je gledao VIP Challenge, silno je želeo da se u ovakom izazovu i oproba!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Međutim, kako je sam priznao, na televiziji sve izgleda drugačije i mnogo lakše kada se gleda, nego kada je čovek u autmobilu. Pogotovo ako je demostracija vožnje na stazi onakva kakvu mu je priredio Andrej. Neša je bio spreman da “čim siđe sa ringišpila”, ode kući i zaboravi na ulogu vozača. No, to se, ipak, nije dogodilo jer se pravi profesionalac “pribrao” i krenuo u borbu sa vremenom.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Doduše on ima malo čudnu vozačku tehniku i nešto ređe koristi ručicu šestostepenog menjača, ali ni to nije u ovom slučaju problem, budući da motor Peugeota od 1,2 litra sa turbo punjačem, “povlači” već iz prilično niskih obrtaja.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Bilo kako bilo, Neša Bridžis, koji je prvi put vozio na stazi, relativno se dobro snašao u ovom ambijentu, mada je bio prilično ćutljiv i nežan prema automobilu i Nokian eLine gumama. Vreme od 1 minut 14,025 sekundi koje je postigao, sasvim je u skladu sa njegovom životnim stilom i opredeljenjem da uvek krene nešto ranije, vozi sporije, ali bezbedno stigne tamo gde je krenuo. S obzirom da mu je ovo Peugeot 308 VIP Challenge ujedno i prvo iskustvo ovakve vrste, rado ćemo mu dati priliku da se ponovo dokaže u jednom od narednih serijala!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: autokomerc, challenge, karting, komičar, nenad danilović, neša bridžis, peugeot 308, vip