0

Peugeot 308 VIP Challenge: Pažljiva učenica! (VIDEO)

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Mir i cvrkut ptica na stazi Autokomerc karting centra, narušila je “rika” lava i škripa guma. Doduše, ovaj lav, tj. Peugeot 308 nije toliko glasan, jer ima turbo-motor od 1,2 litra, ali zato itekako “grize” sa svih 130 “konja” i “grebe” Nokian gumama!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

A, čast da “otvori” ovogodišnji serijal Peugeot 308 VIP Challenge imala je naša poznata TV voditeljka, Nina Radulović Lečić. Odmah je naglasila da je oprezan vozač, te da pravi razliku kada i koga vozi, te da je nekako i logično da je čovek mirniji i opušteniji kada je sam u automobilu. Inače, voli da vozi, a bezbednosti pridaje veliki značaj, pa tako ponekad zna i da “razvuče” 120 km/h na auto-putu!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Andrejeva uputstva i savete pažljivo je slušala, jer kako sama ističe, uvek je bila dobar đak. Trudila se da “upija” znanje, no kada je “čas vožnje” postao još dinamičniji, na mahove joj se činillo da se vozi na roler-kosteru… I nekako je ostala bez dodatnih pitanja!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

A onda se Nina, još uvek pomalo zbunjena, smestila na poziciju vozača. I pored svoje manekenske visine od preko metar i osamdeset, naša gošća nije imala većih problema da se udobno namesti u sedištu kompaktnog francuskog automobila. Inače, Peugeot 308 okarakterisala je kao odličan automobil, veoma komforan, koji lepo reaguje na komande vozača.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

U početku, njena vožnja je, kao što je uostalom i najavila, delovala “penzionerski”, uz opasnost da se ne završi u predviđenom terminu. Zapravo, više se radilo o tremi, budući da joj je ovo prvo takvo iskustvo, te da nikada ranije nije bila u prilici da vozi na stazi.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Ubrzo se oslobodila početne treme, slične one koju je imala na prijemnom ispitu i pokazala da se mnogo bolje snalazi na mestu vozača. Uspela je da “razbije” tremu i koriguje neke greške, kao i da bude više fokusirana na vožnju, a time i značajno brža. Zato vreme od 1 minut 08,340 sekundi koje je postigla, uopšte nije loše!

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Nina je priznala da je i u ovom slučaju, baš kao i u vožnji u redovnom saobraćaju, pomalo “koči” strah i da je ona po prirodi veoma oprezan vozač. A i sve ovo, kada se posmatra sa strane, izgleda mnogo jednostavnije. To je ujedno bila i ocena “profesora” Kulundžića, koji se “vrpoljio” na mestu suvozača. Na kraju, zajednička konstatacija bila je da i kod vožnje automobila, trening i rutina imaju veliki značaj!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: andrej kulundžić, autokomerc, nina lečić, peugeot 308, staza, vip challenge, voditelj