3

BUNTOVNIK HAMILTON: Da li se bliži raskid partnerstva?

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Sudar od pre desetak dana u 1. krugu VN Španije, ipak je ostavio negativan trag u odnosima ekipe Mercedes i trostrukog svetskog šampiona Lewisa Hamiltona. Jer, zvanično objašnjenje da je njegov timski kolega, Nemac Nico Rosberg, izabrao pogrešan mod na upravljaču, onaj za punjenje baterije, te je zbog toga imao 17 km/h manju izlaznu brzinu iz krivine, pa kada je Britanac to pokušao da iskoristi i pretekne ga, došlo je do incidenta, kao da nije kod svih prihvaćeno!?

Foto: Veljko Jukič

Foto: Veljko Jukič

Dva dana nakon toga, Lewis Hamilton je trebao da se pojavi na zvaničnom dvodnevnom testu, na istoj toj stazi u Barseloni, ali nije! Navodno, on je rekao da je “prezauzet”, pa je odmah pozvan rezervni vozač tima, Nemac Pascal Wehrline, inače aktuelni vozač Manora, ali tu priči nije kraj! Hamilton je otputovao na poznati Kanski filmski festival, što je dodatno pogoršalo odnose u ekipi, čak i bez novog ekcesa koji se tu dogodio. Naime, u pitanju je “misteriozni” incident u jednom noćnom klubu u Kanu, koji je čak mogao da dovede u pitanje i učešće šampiona na ovogodišnjoj VN Monaka.

Foto: Slavko Jalovec

Foto: Slavko Jalovec

To se, ipak, nije dogodilo i Hamilton se u sredu pojavio u paddocku i u garaži tima, vozeći motocikl MV Agusta 800 Dragster RR specijalno napravljen za njega, sa oznakom LH44. A ekipa Mercedes se i zvanično ogradila od događaja u Kanu, mada je evidentno da su odnosi u timu narušeni. Istovremeno, ostaju nejasni detalji oko događaja od pre neko veče i navodno “ukradenih fotografija”, eventualne tuče, kao i potpuno privatnog fotografisanja koje je Lewis Hamilton organizovao dan kasnije dok je trenirao u brdima iznad Monaka?!

Foto: Slavko Jalovec

Foto: Slavko Jalovec

A, koliko još prošle godine, britanski vozač je upravo na ovom mestu sa ekipom Mercedes potpisao trogodišnji ugovor vredan 120 miliona evra, odnosno 40 po sezoni, čime je postao najbolje plaćeni vozač u F1 svih vremena. Tri dana kasnije, u trci za VN Monaka, u momentu dok je vodio, iz prilično “čudnih” razloga je obavio pit-stop, što ga je koštalo pobede! Šta će se ove  godine događati, pogotovo u svetlu onoga što smo videli u na prva dva slobodna treninga, kada su se on i Rosberg prilično grčevito borili, videćemo…

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Treba samo napomenuti da ih je na kraju iznenadio Australijanac Daniel Ricciardo iz Red Bulla. Mada, to je bila samo pripema za trku, dok će realan odnos snaga biti poznat tek u kvalifikacijama, koje se voze u subotu!

Foto: Slavko Jalovec

Foto: Slavko Jalovec

ekskluzivno iz Monaka,
Zoran Živkov/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: f1, formula 1, hamilton, lewis, mercedes, monaco, monte carlo, nico rosberg
Popularni komentari
 • M
  M.M.

  Bravo komso, samo tako nastavi da izvestavas!!!

 • l
  luj

  Go 44!!

 • S
  Srdjan

  Jedan od najboljih! Ali je običan razmaženi što bi Čvarkov rekao, debilko. Zato mi nikako nije gotivan i baš čekam da ga vidim kad počne da gubi. Čim mu nije po volji napije se pobije (al ima obezbedjenje, bez je kao strina), prosli put razbije pijan auto… baš je debilko lovatorski klasičan.