0

INTERVJU Damir Kahriman: Veran Poršeu!

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Redovi “Crvene Zvezde” prošle godine, dobili su pojačanje, i to na možda najznačajnijem mestu – među stativama. Verovatno već pretpostavljate, radi se o golmanu, Damiru Kahrimanu. Vidno raspoložen i pun optimizma, Kahriman ukratko rezimira svoje putovanje do Marakane.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Prve fudbalske korake napravio sam u Sevojnu, ne kao golman, već na poziciji centarfora, ali se brzo ispostavilo da svoj maksimum mogu da dam na golu.  Veoma brzo pozvali su me iz “Slobode” iz Užica, pa sam posle uspešnih utakmica u kadetima užičke “Slobode”, sa nepunih 17 godina, bio “prekomandovan” u prvi tim užičke “Slobode”. Tu sam prošao sve selekcije i stekao mnogo iskustva. Sledeća stanica je bio ivanjički “Javor”, gde sam proveo prelepih godinu dana, da bih se potom našao u Zemunu. Sećam se – priča Kahriman – prelazak u prvu ligu je bilo posebno iskustvo, pa sam morao da se adaptiram na novu sredinu.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Po prelasku u “Vojvodinu”, karijera mu kreće uzlaznom putanjom, da bi posle dve godine potpisao dvoipogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem “Konjom”, ali sticaj okolnosti, koje njemu, kao mladom golmanu nisu odgovarale, bio je takav da se već posle godinu dana vraća u Srbiju, gde je pružio odlične partije u “Radu” i ponovo u Ivanjici, da bi potom potpisao ugovor sa ukrajinskom “Tavrijom”. Damir ne sakriva da je u Ukrajini proveo tri i po lepe godine.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

– Ukrajinski fudbal je na visokom nivou. Igra se i u Evropi, tu su nastupi i u Ligi šampiona… Sve su to neke prednosti, ali zbog nesrećnog sticaja okolnosti, i situacije koja je trenutno zadesila Ukrajinu, “Tavrija” je rasformirana, pa sam se obreo opet u Beogradu, iako bih da sam bio u prilici, sigurno dovršio ugovor koji je trajao još godinu i po dana. Ipak, kako kažu, u svakoj nesreći ima i nešto dobro, a to je da sam potpisao ugovor sa “Crvenom Zvezdom”.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Na pitanje da li mu crveno-beli dres znači i nešto više od ugovora, Damir, bez oklevanja odgovara: – “Zvezda” na neki način predstavlja san svakog fudbalera sa ovih prostora. Ona ima mnogo navijača u užičkom kraju, što mi posebno znači. Naročito sam zadovoljan i zbog porodice, kao i zbog roditelja od kojih sam dugo bio odvojen, a sa kojim sada mogu da provodim više vremena… Sve su to stvari koje samo dodatno pune baterije!

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

A, kakav je Damir Kahriman kada nije na zelenom terenu? Nas su, naravno, najviše zanimali automobili… – U fudbali ima mnogo adrenalina, a tako je i sa automobilima. Volim ih, ali siguran sam da ima dosta saigrača koji mnogo više pažnje poklanjaju vozilima. Vožnju sam položio sa 18 godina, ali pre toga nisam imao mnogo kontakta sa automobilima. Prvi automobil sam kupio u Zemunu, bio je to Renault Clio. Imao je motor od 1.600 “kubika” i 110 “konja”, odlično me je služio u gradu… I danas, kada vidim najnoviji Clio, koji je prava “lutka”, setim se i mog prvog automobila.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Posle Renaulta sam prešao u Audi A3. Imao je sportski paket opreme sa udobnim sedištima, troje vrata… Nema potrebe da pričam koliko mi se dopadao, kada sam ga vozio čak pet godina. Dok sam bio u Ukrajini, imao sam priliku da vozim i Bentley. Ne znam kako da opišem to, jer reči nisu dovoljne. Ali, to je bio automobil sa dva sedišta, pa možda tako nešto kupim jednog dana, da mogu da uživam putujući sa suprugom.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Sada je tu i dvoje dece, pa sam morao da pronđem veći automobil. Iskreno rečeno, nije mi bilo lako da se odlučim, pogotovo kada su “terenci” u pitanju. Razgledao sam, obilazio salone, nisam žurio, pustio sam da mi se utisci slegnu. Ali, kada sam dobio ponudu iz Porschea i kada sam prvi put provozao Cayenne, priča je bila završena!

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

A, na neki način, mogu na to da gledam i sa praktične strane – priča kroz smeh Damir – jer se i Audijev, i Porscheov salon nalaze na Adi, pa sam lako promenio brend. E, sad, da li sam sa prvog stepenika “preskočio” odmah na treći, ne znam, ali sam siguran da je Cayenne pravi izbor. Ima puno prostora, a na neki način smo ovaj automobil zavoleli i svi u porodici. Čak ga je moja supruga, sama sa decom, vozila 1.600 kilometara do Ukrajine, gde su putevi katastrofalni! Zaista fantastičan automobil!

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Ne želim da zvuči kao reklama, ali preporučio bih ga svakom ko kupuje automobil za toliko novca. Čak ni potrošnja od deset do petnaest litara za automobil sa motorom od 4,8 litara i 400 “konja”, nije previsoka. Imao sam priliku da provozam i hibridnu Panameru, koja je takođe odlična, ali mislim da ne bih mogao da se naviknem da sedim tako nisko. Siguran sam da ću ovog Cayennea voziti dok se ne pojavi novi model – zaključuje Kahriman.

Danilo Jojić/TopSpeed

Tagovi: cayenne, crvena zvezda, Damir Kahriman, fudbal, golman, porsche, renault clio