4

BENZINSKA REVOLUCIJA: Volkswagen sprema radikalno novu generaciju motora (video)

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Prema najavama iz vodećeg nemačkog proizvođača automobila, uskoro nas očekuje prava mala revolucija na polju benzinskih agregata, pre svega kada je reč o efikasnosti. Naime, Audijev tehnički direktor Ulrich Hackenberg je izjavio da su trenutno u procesu razvoja motori sa „elektro-mehaničkim sistemom nadpunjenja“, kao i agregati sa „varijabilnim kompresionim odnosom“.

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Naravno, nikakvi detalji vezani za ove revolucionarne sisteme nisu objavljeni, ali ukoliko se to zaista i ostvari, napraviće pravi kvantni skok na polju iskorišćenosti benzinskih agregata. Audi je 2012. godine već demonstrirao „hibridni“ twin-turbo na V6 motoru, odnosno turbo punjače koji se pri malim brojevima obrtaja, pogone od strane elektromotora, pri čemu se eliminiše tzv. „turbo rupa“.

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Sa druge strane, švedski Saab je još 2000. godine napravio eksperimentalni SVC motor opremljen kako turbo punjačem, tako i mehaničkim kompresorom, a koji je koristio posebno konstruisan blok motora koji se „naginjao“ za određeni ugao, pri čemu je kompresioni odnos varirao od 8:1 do 14:1.

Tagovi: motori, volkswagen
Popularni komentari
  • C
    CS

    Saab je uvek bio, kao i sad 15-20 godina, ispred njih 🙂

  • V
    Vlada

    Razocaran u audi i vw benzinske motore.Moj ortak vozi cc vw benzinca i trosi mu ulje oko 600ml na 1000km.Ja sam vozio audi 2006 motor 2.0 benzin i trosio je do litar na 1000km a drugi drug a6 motor 3.0i 2007 god i isti slucaj oko litar na 1000km.