0

JUŽNOKOREJSKA ALTERNATIVA: SsangYong na BG Car Show 2014

Kao vrhunsko terensko vozilo kompanije SsangYong, Rexton treće generacije odražava rastuću želju vlasnika da imaju izvrsne performanse kako na putevima, tako i van njih, kao i moderan i rafinisan stil u paketu usmerenom na komfor.

Foto: Ratola

Foto: Ratola

Sa table za crtanje, u srcu “Rexton W” bio je koncept razvoja “za terensko vozilo, performanse sa stilom”. Od ovog osnovnog koncepta, kombinacija dinamičnog stila — koji je jednak njegovoj reputaciji ozbiljnog terenskog vozila — i upotreba ekološkog 2.0 e-XDi dizel motora, pomogli su kompaniji SsangYong da ostvari spoj velike ekonomičnosti u potrošnji goriva, moćnih performansi i praktičnosti.

Foto: Ratola

Foto: Ratola

 

Unutrašnjost vozila Rexton W je unapređena u premijum klasu, a njegov moderan stil pruža salonsku udobnost kako za vozača, tako i za putnike.

Pored toga, centralna fascija izgleda jednostavno i luksuzno sa aluminijumskim efektom i završnom obradom od hroma u modernoj i integrisanoj konstrukciji. U skladu sa rastućom upotrebom ličnih elektronskih uređaja, postoji integrisani izvor električnog napajanja i postolje za sistem za navigaciju, pametni telefon ili slično.Novi 2.0 litarski e-XDi200 dizel motor ne samo da pojačava performanse i pouzdanost, već daje poboljšanu efikasnost u potrošnji goriva i izvrsnost u svim uslovima vožnje.

Kao rezultat, vozilo Rexton W ostvaruje 193 g/km (6M/T, 2WD) emisije CO2, što je poboljšanje od 15 odsto u odnosu na odlazeći model, sa maksimalnom snagom od 155 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 360 Nm. Obrtni moment je optimizovan kroz najčešće upotrebljen raspon obrtaja u minuti, od 1.500 do 2.800 o/min.

Foto: Ratola

Foto: Ratola

Pored Rextona W, tu je i već poznati Korando, SsangYongov globalni strateški model koji je osvojio simpatije preko 100.000 kupaca širom sveta, sada nudi kompletnu liniju pogonskih grupa koja uključuje snažni 2,0-litarski dizel motor, kao i dizel i benzinske motore sa niskom emisijom CO2, koji zadovoljavaju individualne potrebe kupaca.

Spajajući niske troškove vožnje sa dinamičnim mogućnostima konvencionalnog porodičnog hečbeka svojim vizuelnim izgledom sa jedne, i avanturistički duh i off-road sposobnosti jednog SUV-a sa druge strane, Korando je usmeren ka središtu crossover tržišta.

Sa fokusom na kvalitet i privlačnost, Korando je dizajniran i razvijen u Evropi od strane poznatog stiliste Giorgetto Giugiara. Sa jednim od najpoznatijih imena u automobilskom dizajnu uz sebe, novi Korando preuzima moderan, stilizovan SUV oblik održavajući robusnu privlačnost koja leži u srcu današnje SSangYong Motors Kompanije.

Oba modela SSangYong Motors Kopmanije imaju garanciju od 5 godina koja se ostvaruje u novoformiranoj servisnoj mreži SsangYong-a u Srbiji.

Izvor: Ratola/TopSpeed

Tagovi: SsangYong