0

EKSKLUZIVNO: Dr. Dre Beats samo za srpski 500L (VIDEO)

Na test-stazi Balocco pored Torina, imali smo priliku da se iz prve ruke upoznamo sa specijalnom verzijom Fiata 500L po imenu “Beats Edition”, koja se ne samo vizuelno razlikuje u odnosu na “obični” 500L, već je i nešto ekskluzivnija i luksuznija u odnosu na ostale modele u gami.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Specifično za ovu verziju je i to što linija audio uređaja i opreme “Beats by Dr. Dre”, po kojoj je automobil i dobio ime, po prvi put sarađuje sa nekom automobilskom markom. Spoljašnjost ovog modela prepoznatljiva je po kombinaciji crne i sive boje, sa opcijom sjajnog ili mat laka, a tu je i nekoliko elemenata i delova karoserije “prošaranih” crvenom bojom, koja je ujedno i zaštitni znak “Beats” linije proizvoda, od kojih su svakako najupadljivije jarko crvene kočione čeljusti.

Izmenjen je i enterijer, a sedišta su sada u kombinaciji kože i tkanine, opšivena crvenim koncem, a putnicima je zagarantovan i nezaboravan audio doživljaj. Za to se pobrinuo visokokvalitetni osmokanalni audio sistem sa digitalnim procesorom zvuka i sedam zvučnika, ukupne snage 520 W, koji je “potpisala” već pomenuta američka firma Beats Electronics, odnosno “Beats by Dr. Dre” brend.

U ovu verziju, baš kao i u ostale, “osvežene” modele, ugrađivaće se i dva nova Fiatova motora –1,6-litarska turbodizel Multijet jedinica od 120 “konja”, kao i 1,4-litarski turbo benzinac T-Jet, takođe snage 120 KS. Početna cena “Beats” edicije sa novim motorima, u Italiji će kretati od oko 22.000 evra, a opširniji test pomenutog automobila očekujte uskoro u novom broju magazina TopSpeed.

TopSpeed Team

Tagovi: 500l, fiat, test