0

KVANTNI SKOK: Novi Bentley Flying Spur

Najavljena još pre više od mesec dana, nova generacija Bentley Flying Spur limuzine ugledala je svetlost dana, a kako u britanskoj kompaniji navode, u odnosu na prethodnika, novi model predstavlja kvantni skok, kako po pitanju tehnologije, tako i performansi i inovacija

Foto: Bentley

Foto: Bentley

Novi Flying Spur je dobio potpuno novu MSB platformu koju koriste Continental GT, pa i Porsche Panamera, ima za 130 mm duže međuosovinsko rastojanje, novv je sistem oslanjanja, unapređen je W12 agregat kao i 8-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Drugim rečima, dobio je većinu elemenata koji su već debitovali na novom Continental GT, prošle godine.

pročitaj još

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Što se tiče pogonske jedinice, 6,0-litarski W12 twin-turbo sada oslobađa 635 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta, što je sasvim dovoljno da ova, 2,4 tone teška limuzina, do 100 km/h stigne za samo 3,8 sekundi dok je maksimalna brzina deklarisana na čak 333 km/h.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Nakon snažnog W12 motora, Bentley će u Flying Spuru predstaviti i V8 twin turbo, dok će treća pogonska jedinica biti benzinski V6 hibrid, koji je već debitovao u Bentayga SUV modelu. Snaga se isporučuje na sva četiri točka, s tim da se prvenstveno šalje na zadnju osovinu u cilju bolje vozne dinamike, dok se prednja aktivira ukoliko je to neophodno.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Enterijerom dominira visokokvalitetna koža, drvene aplikacije, praćene visokotehnološkim gedžetima. Tu je displej osetljiv na dodir, dijagonale 12,3 inča, pozicioniran na centralnoj konzoli, koji “rotira” te umesto njega možete gledati i tri analogno-digitalna pokazivača ili pak u potpuno “čist” element koji se uklapa sa ostatkom armaturne table.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Ljubitelje dobrog zvuka svakako da će obradovati činjenica da se u novi Flying Spur ugrađuje visokokvalitetni audio sistem, te vlasnici imaju priliku da biraju između Bang & Olufsen sistema od 650 vati ili pak ultimativnog Naim ozvučenja od čak 2200 W!

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Cena vozila opremljenog W12 motorom još uvek nije saopštena, ali se očekuje da će iznositi nešto preko 200.000 evra dok bi slabiji V8 model trebalo da košta oko 185.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bentley, flying spur, noviteti, w12