0

PO CENI BMW M3: Ultima RS sa preko 1000 “konja”!

Hipersportski automobil sa preko 1000 “konja”, koji do “stotke” stiže za manje od dve i po sekunde, a pri tome košta kao jedan BMW M3! Da li je to moguće!?

Foto: Ultima

Foto: Ultima

Prilično nepoznata kompanija Ultima Sports iz grada Lestera, u Velikoj Britaniji, u svojoj ponudi ima pravu „zver“ koja za sada nosi oznaku RS, a u pitanju je hipersportski automobil, homologovan za redovan saobraćaj, koji oslobađa i do 1200 „konja“!

pročitaj još

  Foto: Ultima

  Foto: Ultima

  Za pogon su ponuđene tri opcije, sve iz Chevroletove „palete“ agregata. Osnovni je LT1 V8 motor od 480 konjskih snaga, koji RS obezbeđuje maksimalnu brzinu od 290 kilometara na čas. Srednja opcija je V8 LT4 od 650 „konja“ s kojim RS stiže do 340 km/h!

  Foto: Ultima

  Foto: Ultima

  Najsnažniji jeste V8 LT5 sa mehaničkim kompresorom koji oslobađa 800 „konja“ u standardnoj verziji, ali se po želji može „nasvirati“ na čak 1200 konjskih snaga. Tada Ultima RS do 100 km/h stiže za svega 2,3 sekunde uz maksimalnu brzinu od preko 400 km/h!

  Foto: Ultima

  Foto: Ultima

  Snaga se do točkove prenosi preko Porscheovog 6-stepenog manuelnog menjača dok su za zaustavljanje zaduženi AP Racing ventilisani diskovi prečnika 322 mm kao standardni, odnosno 362-milimetarski AP opcioni sa šestoklipnim čeljustima, koji RS zaustavljaju od 160 km/h do mirovanja za samo 3,3 sekunde!

  Foto: Ultima

  Foto: Ultima

  Ako mislite da je cena ovakvog automobila sigurno astronomska, varate se, jer u kompaniji tvrde da je Ultima RS dostupna po ceni aktuelnog BMW M3!? A kako to izgleda u praksi, imaćemo priliku da vidimo početkom jula, budući da će Ultima RS nastupiti na tradicionalnom Goodwood Festival of Speed.

  Foto: Ultima

  Foto: Ultima

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chevrolet, noviteti, supersport, ultima rs, v8