0

ULTRA UNIVERZALAN: Stigao restilizovani Rentault Twingo

Restilizovani Renault Twingo stigao je i kod nas! Interesantna promocija pod nazivom “Sunny Funny Day with Twingo” održana je u Dorćol Placu u organizaciji Renault Nissan Srbija

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Automobil izgleda moderno i sveže, zapravo zabavnije i prefinjenije nego pre. On je, kako, tvrdi francuski proizvođač, „ultra prilagodljiv”, što znači da postoji mogućnost kombinovanja boja karoserije, kao i boja u enterijeru, dodavanja nalepnica i čak šest vrsta naplataka, tako da je stepen personalizacije izuzetno visok.

pročitaj još

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Zahvaljujući činjenici da se kod Twinga motor nalazi pozadi, francuski “mališan” je i “ultra jednostavan za upravljanje”, budući da je dugačak svega 3,61 metar te da mu radijus okreta iznosi samo 4,3 metra. Pri tome, njegova masa je od 981 do 1.043 kilograma, zavisno od modela.

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  On je i “ultra zabavan” zahvaljujući novim, trocilindarskim, motorima od 75 i 93 KS i manuelnim i automatskim transimisijama. Novi motor SCe 75 osigurava najbolji odnos užitka u vožnji i potrošnje goriva. Motor TCe 95 je dostupan je sa manuelnim, ali i sa automatskim EDC menjačem sa dvostrukim kvačilom, jedinstvenim u ovom segmentu.

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Takođe, automobil je i “ultra povezan” sa najrazličitijim uređajima i mrežama, jer poseduje sistem Renault EASY CONNECT. Osnovu sistema Renault EASY CONNECT u restilizovanom Twingu čine dva multimedijalna sistema: R&Go i EASY LINK. U kombinaciji sa pametnim telefonom Apple ili Android, ovi sistemi omogućavaju upotrebu najpopularnijih usluga kao što su Waze ili Google Maps za navigaciju kao i Deezer, Spotify ili Apple Music za slušanje muzike.

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Predstavljanje restilizovanog Renault Twinga održano je u Dorćol Platzu, a prisutnim predstavnicima medija obratio se direktor Renault Nissan Srbija, gospodin Milan Belin. Imajući u vidu činjenicu da je Twingo ujedno i jedan od šampiona personalizacije, nakon detaljnijeg upoznavanja sa vozilom, novinari su bili u prilici da naprave svoj, “personalizovani” burger na roštilju koji je upriličen za ovaj događaj.

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Cena Twinga na srpskom tržištu startuje od 8.290 evra za Life opremu sa SCe75 motorom, dok za najluksuzniji Intens TCe95 sa EDC menjačem treba izdvojiti 12.840 evra. U ovu cenu uključen je i tzv. prolećni bonus u iznosu od 200 evra.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, renault, srbija, twingo