0

TESTIRANJE U REALNIM USLOVIMA: Novi Land Rover Defender u afričkoj divljini

Jedan od prototipova novog Land Rover Defendera nedavno je ustupljen Tusk organizaciji u Keniji, kako bi se u realnim uslovima testirao naslednik kultnog britanskog terenca

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Krajem ove godine, zvanično bi trebao da debituje dugoočekivani, novi Land Rover Defender – naslednik legendarnog britanskog terenca, koji je do sada na testovima širom planete prešao preko 1,2 miliona kilometara.

pročitaj još

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Šta više, britanska kompanija je nedavno jedan prototip ustupila dobrotvornoj Tusk organizaciji koja se bavi očuvanjem i zaštitom slonova na prostoru Afrike, pre svega Kenije, koja u realnim uslovima rezervata od 14.000 hektara, testira novi Defender.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Na fotografijama koje je objavio Land Rover, prototip novog Defendera kojeg trenutno koristi Tusk može se videti u realnim uslovima afričke divljine, baš kao što smo nekad navikli da gledamo “stari” Defender, prototip takođe vuče i prikolicu, “forsira” rečne tokove, itd.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Land Rover je još ranije potvrdio da će novi Defender proizvoditi u potpuno novoj Jaguar Land Rover fabrici u Slovačkoj, čija je izgradnja koštala preko milijardu evra. Ipak, u cilju očuvanja tradicije „britanskog“ terenca, u Land Roveru navode da je kompletan dizajn i razvoj urađen u sedištu kompanije, u Gaydonu.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: afrika, defender, kenija, land rover, noviteti, prototip, terenac, testiranje