0

OFANZIVA SE NASTAVLJA: Restilizovani BMW X1 u Plug-in hibrid verziji

BMW nastavlja sa predstavljanjem novih modela i njihovih unapređenih verzija, te je sada došao red na X1, koji je “podmlađen”, a globalnom tržištu je ponuđena i Plug-in hibrid verzija

Foto: BMW

Foto: BMW

Mesec maj je za BMW definitivno veoma „ofanzivan“ jer je nakon nove Serije 1, a zatim i X5 i X7 SUV modela u M50i M Performance izdanju, sada predstavio i restilizovani X1, koji se nudi i u tzv. Plug-in hibridnoj verziji (PHEV).

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Model X1, najpopularniji BMW-ov SUV i jedan od globalno najtraženijih, sa nešto manje od 290.000 prodatih jedinica prošle godine, dobio je veću masku hladnjaka („bubrege“ ili „nozdrve“), uz izmenjen izgled svetlosnih grupa i „branika“, kao i nešto većih izduvnih cevi pozadi.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Verzija X1 M Sport dobila je i „spušteno“ oslanjanje, te je automobil sada za 10 milimetara bliži tlu. Implementirani su i veći kočioni diskovi, kao i veći usisnici vazduha. Uz to, cela gama je dobila i nove boje karoserije, baš kao i nove naplatke.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Najveća novina jeste predstavljanje verzije xDrive25e u Plug-in hibrid varijanti, koji ću u prodaji biti od proleća naredne godine. Za pogon se koristi 1,5-litarski trocilindraš od 125 konjskh snaga koji snagu šalje na prednju osovinu, potpomognut elektromotorom od 95 KS, koji pokreće zadnje točkove.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Baterije kapaciteta 9,7 kWh omogućavaju X1 da u čisto električnom režimu vožnje ima autonomiju od oko 50 kilometara. Uz PHEV verziju, BMW je predstavio i najsnažniji xDrive25i koji raspolaže sa 231 konjskom snagom, a iz mesta do 100 km/h stiže za 6,5 sekundi.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, hibrid, noviteti, phev, x1