0

U ČAST JUBILEJA: BMW M5 Edition 35 Years

Obeležavajući 35 godina od predstavljanja prvog M5, BMW je “lansirao” specijalnu, limitiranu ediciju M5 Edition 35 Years koja će biti proizvedena u 350 primeraka

Foto: BMW

Foto: BMW

BMW ove godine proslavlja tri i po decenije postojanja modela M5, a u tu čast, predstavio je limitiranu ediciju baziranu na M5 Competition, koja nosi naziv Edition 35 Years.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Automobil pokreće 4,4-litarski V8 twin turbo benzinac, koji oslobađa 625 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta, koji omogućavaju da se iz mirovanja do 100 km/h stigne za 3,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu koja je limitirana na 250 km/h.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  BMW će proizvesti ukupno 350 primeraka ove edicije, koji će se od „običnog“ M5 Competition razlikovati po novim naplacima od 20 inča, kao i novoj metalik sivoj boji. Kočione čeljusti ofarbane su u sjajno crnu boju, dok opcione karbon keramičke dolaze u zlatnoj boji.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  U enterijeru dominiraju karbonski detalji zlatne nijanse, koji se nalaze na instrument tabli, centralnoj konzoli i panelima vrata, dok se na pragovima nalaze „pločice“ na kojima se nalazi natpis M5 Edition 35.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Početak prodaje M5 Edition 35 Years zakazan je za juli. Cena vozila još uvek nije saopštena, ali je logično da će biti viša od M5 Competition, koji u Nemačkoj kreće od 128.600 evra.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, competition, edition 35 years, m5, noviteti